Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeroen’s Scramble: Hopen tegen beter weten in

It never rains but it pours. Een Amerikaans spreekwoord dat dit seizoen vooral van toepassing is op ‘mijn’ LA Rams. Het is iedere zondag weer een moeilijk moment om in te schakelen voor de volgende slachtpartij. Maar fan ben je in goede en slechte tijden. Al doet dit wel heel erg veel pijn.

De kogel is door de kerk. Rams quarterback Matthew Stafford staat op de injury reserved list. De reden? Pijn in de nek dat voor ongevoeligheid in de benen zorgt. Coach Sean McVay verwacht dat Stafford in week 17 weer het veld kan betreden, maar laten we eerlijk zijn, het seizoen is dan al zo goed als verloren. Stafford was de laatste van de heilige drie-eenheid die zo’n belangrijke rol speelde in het winnen van Superbowl, die tegen een blessure opliep. Wide receiver Cooper Kupp, speelt niet vanwege een hoge enkelverstuiking en met eenzelfde blessure kampt de defense tackle Aaron Donald. Het resultaat is inmiddels bekend. De LA Rams bungelen onderaan in de NFC West met 12 gespeelde wedstrijden waarvan er maar drie werden gewonnen. Extra lullig voor Stafford want de QB werd dit seizoen al meerdere keren geplaagd door pijntjes. Zo ging hij twee keer het concussion protocol in en speelde de blessure in zijn elleboog meerdere keren op.

De NFL is gek op cijfertjes en hierdoor weten we dat de Rams de twijfelachtige eer hebben om in 12 games het op een na slechtste verdedigend Super Bowl-kampioen team in de geschiedenis van de league te zijn. Op nummer een prijkt hier de 1987 New York Giants met een winstpercentage van .250. Nieuws waar je als Los Angeles Rams-fan niet heel erg blij van wordt. En de klappen blijven komen, want hoewel het volgende seizoen nog ver weg blijkt begint het team uit La La Land in 2023 al met een achterstand. Volgend jaar gaat de First Round Pick van de Rams namelijk naar Detroit Lions. Dat was onderdeel van de deal om oud Lion Stafford destijds naar LA te krijgen. Slecht nieuws voor de Rams maar uitstekend nieuws voor de underdog van de NFL Detroit Lions. Het team wist de afgelopen weken constant te verrassen en won deze die hard Rams-fan voor zich met tomeloze energie, winnaarsmentaliteit en mooi football. 

Maar dat is voer voor een andere column. We hebben het nu over het belabberde seizoen van de Rams. Getuige van de resultaten in de afgelopen twee weken gaat er geen positieve verandering komen in de huidige ‘losing streak’. Desondanks blijft McVay positief. Vooral over het leiderschap van de ervaren spelers, de opkomst van jongere en de lange termijn toekomst van de franchise. Best knap na zes op rij verloren games en een niet heel zonnig vooruitzicht.  Afgelopen zondag zag ik een iets beter spelend team dat echter constant, op alle vlakken, verdedigend en aanvallend, achter de feiten aan liep. Dat doet vooral pijn omdat ik vorig jaar nog mijn keel schor schreeuwde. Dit seizoen zit ik vaak hoofdschuddend voor de televisie. Toch kijk ik uit naar donderdag als ‘mijn’ Rams aantreden tegen Las Vegas Raiders. Hoop tegen beter weten in. Dat doe je als fan.

Breaking nog even dit…
De column was al klaar toen het nieuws bekend werd dat de Rams Baker Mayfield, een van QB’s van de Carolina Panthers, heeft aangenomen. De 27-jarige Mayfield werd maandag, op eigen verzoek, aan de straat gezet door de Panthers. Hij zal mogelijk al aantreden in de Rams-wedstrijd tegen de Raiders. Zijn nieuwe baas moet de overgebleven 1,35 miljoen dollar van zijn bestaande contract betalen. De nieuwe QB is waarschijnlijk geen blijvertje, na dit seizoen zal Mayfield een free agent zijn. We gaan het zien donderdag.

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *