Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Baker Mayfield ‘magic’ in SoFi Stadium

Quarterback Baker Mayfield heeft in Los Angeles voor een stunt gezorgd. Nauwelijks drie dagen op het roster, gooide de spelverdeler een touchdown pass met nog tien seconden te gaan. Hierdoor wonnen de Rams hun vierde wedstrijd van het seizoen en maakten zij een einde aan de winning streak van de Raiders.

Voor de Las Vegas Raiders was het de zoveelste keer dat ze een double-digit voorsprong uit handen gaven. Onder hoofdcoach Josh McDaniels zijn ze zelfs 0-4 wanneer ze met een voorsprong van meer dan 10 punten de rust in gaan.

Gisteravond was het niet anders.

Een korte touchdown run van Josh Jacobs en twee fieldgoals van kicker Carlson hadden de Raiders bij rust een 13-3 voorsprong gegeven. Dit hadden meer punten moeten zijn, maar quarterback Derek Carr gooide een rare boogbal de endzone in die werd onderschept.

Mayfield kwam er de tweede aanvallende drive van de Rams in en vergaarde met zijn eerste pass meteen 21 yards. Daarmee had hij een groot aandeel in de kick waardoor de Raiders weer in het zicht kwamen.

Omdat de bezoekers in de tweede helft alleen nog maar een fieldgoal wisten te scoren, brak er in de vierde kwart een bizarre periode aan. Mayfield speelde hierin een cruciale rol. Met conversies op 1-en-20, 3-en-10 en 4-and-1 leidde de quarterback zijn team met nog 3:19 te gaan naar de aansluitingstreffer.

De Raiders wisten zich hier geen raad mee. Na een three-and-out kreeg Mayfield de kans om vanaf de eigen 2-yard lijn de kastanjes uit het vuur te halen. De 98-yard drive kreeg de nodige hulp van de Raiders. Een onderschepping werd teniet gedaan door een 20-yard pass interference en hierna gaven de Raiders 15 yards extra cadeau met een unsportsmanlike conduct.

Mayfield maakte het karwei hierna af met vier completions op rij, waaronder de 23-yard touchdown pass naar Jefferson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *