Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tom Brady oogt oud tegen 22 jaar jongere tegenstander

Het duel tussen Tampa Bay Buccaneers en San Francisco 49ers was het duel tussen de G.O.A.T. en ‘Mr. Irrelevant’. Oftewel het duel tussen de 45-jarige Tom Brady en de 22 jaar en 146 dagen jongere Brock Purdy. Purdy won het duel glansrijk: 35-7.

Die overwinning was niet in de laatste plaats toe te schrijven aan de formidabele defensie van de 49ers. Quarterback Tom Brady was niet opgewassen tegen de scherpe aanvallen van de verdedigers en liet zich vrij makkelijk verleiden tot twee makkelijke onderscheppingen.

Toch was de Niners overwinning ook die van Brock Purdy. De draft pick uit de zevende ronde was namelijk voor de tweede week op rij spot-on en dat moet de coaches van de Red & Gold deugd doen. Hij gooide twee touchdown passes en liep zelf ook nog voor een derde. Hij had zo een belangrijk aandeel in de overwinning van de club.

Overigens leek de overwinning wel met een duur prijskaartje voor de 49ers te komen. De ploeg verloor wide receiver Deebo Samuel met een enkelblessure. Zichtbaar ontdaan werd de de wide-out met een golfkar van het veld afgereden, maar de kwetsuur doet zich gelukkig minder ernstig voor dan aanvankelijk werd gedaan. Hoofdcoach Kyle Shanahan sprak na afloop over een ‘high ankle sprain’, wat zoveel betekent dat de status van de alleskunner van week tot week wordt gemonitord.

De Niners hebben nu een voorsprong van twee wedstrijden op Seattle Seahawks. Aankomende donderdag spelen de twee kemphanen tegen elkaar in een wedstrijd die waarschijnlijk bepaalt wie de divisie wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *