Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Travis Kelce breekt tight-end record; Reid noteert opnieuw tien overwinningen

Tight end Travis Kelce heeft zichzelf gisteren in de gewonnen wedstrijd tegen Denver Broncos (34-28) in het rijtje positiegenoten geschaard met meer dan 10.000 receiving yards in de loopbaan. Kelce had 140 wedstrijden nodig om de mijlpaal te halen en daarmee is hij de snelste tight end ooit om dat aantal te halen. Het vorige record stond op naam van Tony Gonzalez, die er 177 wedstrijden voor nodig had.

Kelce is de vijfde tight end die de 10k passeert. De andere vier zijn Tony Gonzalez (15.127), Jason Witten (13.046), Antonio Gates (11.841) en Shannon Sharpe (10.060). Kelce heeft 16 yards nodig om Sharpe te passeren.

Kelce (die eindigde met 4 catches voor 71 yards) zag zijn team ternauwernood winnen van Denver Broncos. Met die overwinning staan de Chiefs nu op 10 overwinningen en 3 verliespartijen. Dat was vooral een compliment aan headcoach Andy Reid. Het is het zeventiende seizoen dat de hoofdcoach een seizoen noteert met tenminste 10 winstpartijen en daarmee passeert hij Hall of Famer Tom Landry. Landry had 16 seizoenen met double-digit wins.

Reid duldt alleen Bill Belichick en Don Shula voor zich. Beide coaches hebben 20 seizoenen op het conto met tien winstpartijen of meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *