Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tulip Bowl favoriet Rotterdam begint met doubleheader Hilversum

De Trojans, die hun naam hebben veranderd van 010 naar Rotterdam, beginnen hun zoektocht naar een Tulip Bowl aankomend seizoen met een doubleheader tegen Hilversum Hurricanes. Dat blijkt uit een concept wedstrijdschema dat door de bond is verspreid richting de teams. Rotterdam begint op 12 maart met een uitwedstrijd en speelt vervolgens twee weken later als gastheer van de Hilversummers.

Nieuw in de AFBN Eredivisie, waar dit seizoen de Amsterdam Crusaders ontbreken vanwege deelname in de BNL, is Lightning Leiden. Leiden won vorig seizoen de Runner’s Up Bowl van Utrecht Dominators en verzekerde zich zo van een plek op het hoogste niveau. Leiden opent het eigen veld op 26 maart tegen Lelystad Commanders, maar niet voordat de ploeg twee weken daarvoor de competitie heeft geopend met een loodzware uitwedstrijd. Lightning mag namelijk naar Groningen afreizen voor een confrontatie met de Giants, die zich na een moeilijk seizoen weer hebben opgericht.

Zoals eerder op Gridiron bericht doen spelers van Flevo Phantoms dit seizoen mee met de Lelystad Commanders. Lelystad moet tot 9 april wachten op de eerste thuiswedstrijd, omdat ze eerst zijn verzocht af te reizen naar Arnhem (12 maart) en Leiden.

Volgens het competitieschema worden op 25 juni de play-offs gespeeld. Dit duidt er op dat vier van de zes Eredivisionisten een plek in de nacompetitie krijgen toebedeeld. Op 8 en 9 juli monden de play-offs uit in het finaleweekend, waarin ook Tulip Bowl XXXVII.

Het volledige AFBN Eredivisie seizoen volg je up close and personal op Gridiron.nl. Verder is er in de tweede editie van Gridiron – The Magazine een uitgebreide voorbeschouwing op het Nederlandse american footballseizoen. Wie een abonnement bestelt, profiteert daar automatisch van mee!

Arnhem Falcons
12 maart vs Lelystad Commanders
26 maart at Groningen Giants
9 april at Lelystad Commanders
23 april vs Groningen Giants
30 april vs Hilversum Hurricanes
21 mei at Lightning Leiden
11 juni at Rotterdam Trojans

Groningen Giants
12 maart vs Lightning Leiden
26 maart vs Arnhem Falcons
9 april at Hilversum Hurricanes
23 april at Arnhem Falcons
30 april at Lelystad Commanders
21 mei at Rotterdam Trojans
11 juni vs Lelystad Commanders

Hilversum Hilversum
12 maart vs Rotterdam Trojans
26 maart at Rotterdam Trojans
9 april vs Groningen Giants
23 april at Lightning Leiden
30 april at Arnhem Falcons
21 mei at Lelystad Commanders
11 juni vs Lightning Leiden

Lelystad Commanders
12 maart at Arnhem Falcons
26 maart at Lightning Leiden
9 april vs Arnhem Falcons
23 april vs Rotterdam Trojans
30 april vs Groningen Giants
21 mei vs Hilversum Hurricanes
11 juni at Groningen Giants

Lightning Leiden
12 maart at Groningen Giants
26 maart vs Lelystad Commanders
9 april vs Rotterdam Trojans
23 april vs Hilversum Hurricanes
30 april at Rotterdam Trojans
21 mei vs Arnhem Falcons
11 juni at Hilversum Hurricanes

Rotterdam Trojans
12 maart at Hilversum Hurricanes
26 maart vs Hilversum Hurricanes
9 april at Lightning Leiden
23 april at Lelystad Commanders
30 april vs Lightning Leiden
21 mei vs Groningen Giants
11 juni vs Arnhem Falcons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *