Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

San Francisco verovert de NFC West

De San Francisco 49ers hebben vannacht de kroon van de NFC West divisie geclaimd. Met een 21-13 overwinning op directe concurrent Seattle Seahawks is de ploeg uit de Bay Area nu niet meer in te halen. De Niners stempelen met een 10-4 record hun ticket naar het post-season.

San Francisco 49ers lijkt een brede selectie te hebben. Ondanks de vele blessures bij het team, blijft de formatie winnen. De winst op Seattle (op vijandig gebied notabene) was alweer de zevende winstpartij op rij.

De ploeg van coach Mike Shanahan was ook gisteren weer lange tijd ongenaakbaar. De verdediging vloog over het veld en ‘Mr Irrelevant’ quarterback Brock Purdy kende voor de derde wedstrijd op rij een goede ‘showing’.

Het breekpunt in de wedstrijd werd dit keer veroorzaakt door de defensie van de tegenpartij. Brock Purdy leek kort voor de rust zijn eerste onderschepping in tien kwarten te gooien, maar safety Quandre Diggs liet de bal schlemielig uit de handen vallen. San Francisco moest punten en in de daaropvolgende aanvalsreeks veroorzaakte linkbacker Greenlaw een fumble. Defensive back Charvarius Ward bracht de bal terug naar de 1-yard lijn, waarna Christian McCaffrey makkelijk kon binnen lopen (14-3).

Omdat San Francisco meteen na rust via een ontketende Purdy (met zijn tweede touchdown pass van de avond op tight end George Kittle) nog een touchdown scoorde, gleed de ploeg langzaam uit het zicht van de thuisploeg.

San Francisco speelt nog twee thuiswedstrijden (tegen Washington Commanders en Arizona Cardinals) en een uitwedstrijd tegen Las Vegas Raiders.

Dit weekend kunnen ook de Buffalo Bills en de Kansas City Chiefs een plek in de play-offs veroveren voor de AFC. De Dallas Cowboys en Minnesota Vikings kunnen dat doen in de NFC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *