Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Minnesota Vikings voltooien grootste comeback uit geschiedenis van de NFL

Zes keer eerder bracht Minnesota Vikings quarterback Kirk Cousins zijn ploeg dit jaar in het vierde kwart terug van een achterstand. De zevende? Die gaat de boeken in als de grootste comeback uit de geschiedenis van de NFL. De Vikings komen deze zaterdag terug van een 0-33 achterstand bij rust om uiteindelijk met 39-36 te winnen.

Zaterdag 17 december lijkt een zwarte dag te worden voor de Minnesota Vikings. Tegen de Indianapolis moet het een memorabele dag worden met een playoff plek in het verschiet, maar de eerste helft ontaardt in een complete nachtmerrie voor het team. Wie met rust de televisie aanzet, gelooft zijn ogen niet. Op het scorebord in het U.S. Bank Stadion staat de thuisploeg na twee kwarten op de nul. Tegenstander Indianapolis heeft er dan al 33. Het is de eerste keer sinds 2020 dat de ploeg uit Minneapolis met rust een shutout moet verduren. Toen tegen de Atlanta Falcons, ook met Matt Ryan als quarterback.

Er gaat dan ook niets goed in de eerste helft voor Minnesota. Nadat Indianapolis het bal heeft geopend heeft met een fieldgoal, scoort de punt uit een blocked punt en een veroverde fumble en stopt de ploeg een fake punt van de thuisploeg. Tot overmaat van ramp gaat Indianapolis er ook vandoor met een pick six. Kirk Cousins ligt ondertussen vaak op zijn rug door de pass rush van de bezoekers.

Hoe anders is de tweede helft.

Met nog ruim acht minuten te gaan in het derde kwart maakt K.J. Osborn de eerste touchdown van de NFC North-speler. Osborn zet de touchdown zelf op door de score in te luiden met een 60+ yard receptie. Het is de start van een ongekende inhaalrace, waarin ook running back Ham en wide receivers Jefferson en Tielen touchdowns scoren.

Minnesota voltooit de comeback net voor tijd dankzij Dalvin Cook, die een screen pass voor 64 yards vertaalt in een touchdown. Dankzij een goede two-point conversion van tight end Hockenson staat er na de volledige speeltijd een verbijsterende 36-36 score op het bord. De Minnesota Vikings maken het karwei af in overtime, dankzij een field goal van kicker Greg Joseph,.

Indianapolis Colts quarterback Matt Ryan heeft nu de twijfelachtige eer om zowel aan de verkeerde kant van de score te staan bij de grootste comeback uit het reguliere seizoen als bij de grootste comeback uit de geschiedenis van de Super Bowl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *