Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Istanbul eerste drop-out ELF, conferences bekend

Terwijl de European League of Football deze week haar conferences voor het seizoen 2023 bekend maakte, verdween voor het eerst een franchise van het strijdtoneel. De Istanbul Rams folden na één seizoen, zo is te lezen in een verklaring.

‘Ons best doen was niet genoeg’ staat in het statement dat de Rams deze week postten op hun social media. De league zelf ging in een bericht iets verder in op de materie. Sportieve en financiële moeilijkheden worden genoemd als reden voor het terugtrekken van de franchise door het management in Turkije.

De Istanbul Rams deden alleen afgelopen seizoen, de tweede jaargang van de competitie, mee in de ELF. Daarin zorgde het in week 8 voor een daverende verrassing door de 5-1 Barcelona Dragons te verslaan, maar dat was ook de enige overwinning voor de Rams. Het team kende een seizoen lang moeite om de juiste quarterback te vinden.

Ook de bezoekersaantallen vielen tegen, met gemiddeld iets meer dan 400 aanwezigen bij thuiswedstrijden was het zelfst de minst populaire franchise van allemaal. De conclusie na een jaar Istanbul lijkt dan ook dat Turkije (nog) niet rijp is voor een professioneel football team.

Conferences
Op dezelfde dag waarop de Rams officieel ten onder gingen presenteerde de ELF de conferences voor seizoen 2023. Zeventien teams uit negen landen zijn verdeeld over drie conferences. Naast de franchises in de eigen conference heeft elk team één of twee andere opponenten toebedeeld gekregen om het wedstrijdtotaal naar twaalf te tillen. Tegen elke tegenstander, ongeacht conference, wordt twee keer gespeeld – thuis en uit.

De winnaars van elke conference en de drie beste andere teams gaan volgend jaar de play-offs in, met als doel om op 24 september in Duisburg de ELF Championship Game te halen.

Western (resultaat 2022)
🇩🇪 Cologne Centurions (3-9, #3 southern)
🇩🇪 Frankfurt Galaxy (8-4, #3 central)
🇩🇪 Hamburg Sea Devils (11-1, #1 northern, verliezer finale)
🇫🇷 Paris Football Team (-)
🇩🇪 Rhein Fire (7-5, #2 southern)

Central
🇪🇸 Barcelona Dragons (8-4, #1 southern, verliezer halve finale)
🇨🇭 Helvetic Guards (-)
🇮🇹 Milano Seamen (IFL: 7-0, #1, verliezer Italian Bowl)
🇩🇪 Munich Ravens (-)
🇦🇹 Tirol Raiders (8-4, #2 central, verliezer halve finale)
🇩🇪 Stuttgart Surge (0-12, #4 central)

Eastern
🇩🇪 Berlin Thunder (7-5, #2 northern)
🇭🇺 Fehérvár Entrhoners (HFL: 8-0, #1, winnaar Hungarian Bowl; winnaar CEFL Cup)
🇩🇪 Leipzig Kings (4-8, #4 northern)
🇵🇱 Wrocław Panthers (5-7, #3 northern)
🇨🇿 Prague Lions (ČLAF: 8-0, #1, winnaar Czech Bowl; verliezer CEFL Cup)
🇦🇹 Vienna Vikings (10-2, #1 central, winnaar finale)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *