Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles kan NFC first round bye verdienen

De NFL stoomt hard af op het einde van het seizoen. Met nog drie competitieweken te gaan staat er heel wat op het spel. De week trapt donderdagnacht af met New York Jets – Jacksonville Jaguars en het overgrote deel van de wedstrijden op kerstavond. Op Eerste Kerstdag komen er nog zes teams in actie. Wat staat er op het spel?

Philadelphia Eagles kan met een overwinning de NFC East kroon pakken. Met een overwinning gaan ze 14-1 en zijn ze tevens verzekerd van een first round bye in de play-offs.

In de NFC zijn naast Philadelphia ook drie andere teams al verzekerd van een play-offs plek. New York Giants kan deze speelronde de vijfde club worden die zich aansluit. De ploeg uit de Big Apple moet hiervoor zelf winnen. Hiernaast heeft New York een nederlaag van Washington en Detroit nodig of een nederlaag van Washington en Seattle. Lukt het Washington wel om te winnen, dan kan New York Giants bij een overwinning alsnog overwinteren. De ploeg van quarterback Daniel Jones moet dan hopen een verlies van de Detroit Lions en Seattle Seahawks.

In de AFC stelden Buffalo Bills en Kansas City Chiefs vorige week hun play-off plek veilig. De Bills kunnen deze week ook nog de kroon in de AFC East binnen harken. De Bills moeten hiervoor winnen en Miami zien verliezen of gelijkspelen in eigen huis tegen Green Bay Packers.

In de AFC kunnen ook de Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens en Los Angeles Chargers een play-off plek pakken.

De route naar de play-offs voor Cincinnati is het meest eenvoudig, die van Baltimore het meest complex. Cincinnati moet zelf winnen en is binnen als New York Jets verliest of gelijkspeelt. Baltimore moet winnen of gelijkspelen en is hierbij afhankelijk van Miami, New England, New York Jets en Los Angeles Chargers. Baltimore mag zelfs verliezen, maar dan moet het hopen op een wonder. De ploeg moet dan het volgende zien gebeuren: een verliespartij voor New England en New York Jets, gecombineerd met een verliespartij of een gelijkspel voor Cleveland of Las Vegas, in combi met een Tennessee verlies en een overwinning van Los Angeles Chargers.

De Chargers moeten winnen en zijn hiernaast afhankelijk van de resultaten van Las Vegas, New Engeland, New York Jets en -als het echt heel tegen zit- een verliespartij van Miami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *