Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Beschamende prestatie Russell Wilson

De Denver Broncos gaven vorig offseason vijf draft picks op en drie spelers om quarterback Russell Wilson los te weken van de Seattle Seahawks. De ploeg uit Colorado gaf hem een contract tot 2027 voor $242 miljoen dollar, waarvan $161 miljoen gegarandeerd is. Wilson maakt de verwachtingen op z’n zachtst gezegd nog niet waar.

Russell Wilson zat de afgelopen weken aan de kant in het hersenschuddingprotocol. De quarterback was voorafgaand aan de wedstrijd positief over zijn rentree tegen de Los Angeles Rams. Volgens eigen zeggen was hij ‘ready to rock ’n roll’. Op het veld legde hij echter een erbarmelijke prestatie neer.

Wilson voltooide 15 van 27 passes voor 214 yards. Zijn drie onderscheppingen deden de Denver Broncos echter de das om. De eerste twee onderscheppingen kwamen op de eerste twee drives van de wedstrijd en bezorgde de ploeg een 17-0 achterstand.

Ook de defensie van de Broncos kon niet overtuigen. De Rams, die het al een tijdje zonder de sterren Matthew Stafford, Cooper Kupp en Aaron Donald moeten doen, scoorden een recordaantal punten dit seizoen. De producenten van deze touchdowns waren Tyler Higbee (op aangeven van quarterback Baker Mayfield) en running back Cam Akers. Akers bereikte drie keer de endzone en ging over de 100 yards, zijn beste prestatie van het seizoen.

Terug naar Wilson: het is te hopen dat de quarterback zijn ‘groove’ vindt, anders schaadt het de franchise nog jaren. Wilson heeft pas 12 touchdown passes geproduceerd en is negen keer onderschept. Bovendien leidt de spelverdeler de NFL in sacks. Wilson is al 49 keer tegen de grond gewerkt dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *