Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeroen’s Scramble: Cadeautje op de valreep en IKEA

Er was afgelopen weekend eindelijk weer echt iets te juichen voor LA Rams-fans. Het team dat zeven dagen geleden nog een plek in de play-offs verspeelde door tegen de Packers te verliezen, won zeer overtuigend van de Denver Broncos. Een team dat op papier even (slecht) goed was als de mannen in geel en blauw.

Het is niet makkelijk om dit seizoen fan te zijn van de LA Rams. De regerend Superbowl-kampioen daalde naar een bedenkelijk niveau waar er (veel) meer werd verloren dan gewonnen. De oorzaak? Laten we het houden op de vele blessures die de Rams om de oren sloegen. De heilige drie-eenheid van Donald, Kupp en Stafford gingen op de Injured Reserved-lijst en werden vervangen door een stuk minder ervaren spelers.  Of het gevolg hiervan was dat het team heel slecht ging spelen? Lijkt mij wel.

Met de komst van Baker Mayfield, drie wedstrijden geleden, bleek het tij misschien toch nog te keren. Ondanks een veelbelovende stap ging het team vorige week onderuit tegen Green Bay Packers. Met dit verlies verdampte ook de eigenlijk niet realistische hoop op de Play-offs. De verwachtingen van de op drie na laatste match van het seizoen waren dan ook niet hooggespannen. De tegenstander Denver Broncos had een vergelijkbaar seizoen en eerlijk is eerlijk, ik had verwacht dat de puf er bij de Rams uit zou zijn. Op de automatische piloot naar het einde van het seizoen en dan je herpakken en opnieuw uitvinden. ‘Boy was I wrong’.

Vier kwarten lang zag ik de Rams van vorig jaar: hongerig, passievol, scherp en vooral doorzettend. Het team sloot de game af met 51 (EENENVIJFTIG) punten en incasseerde er maar 14. De hoofdrollen in deze fijne pot waren weggelegd voor Cam Akers, Baker Mayfield en Tyler Higbee. Eerstgenoemde had 118 yards nodig om drie touchdowns te scoren.  Laatstgenoemde was goed voor twee td’s. En dan de nieuwe QB. Mayfield gooide 24 van de 28 passes raak voor 230 yards en een aantal touchdowns. Dit alles zonder een interception te gooien. Laten we ook de defence niet vergeten. Bronco’s quarterback Wilson werd zes keer gesacked en gooide drie interceptions.

Met andere woorden, het was eindelijk weer bijna drie uur lang feest in huize van Trierum en in SoFi. Wat had ik dat gevoel gemist. En wat ga je dan gelijk weer hoog dromen. De komst van Mayfield was weliswaar net iets te laat, maar geeft weer een beetje hoop voor de korte termijn. Op het programma staan de Chargers en Seahawks. Ben ik overmoedig als ik hier tik dat ‘we’ beiden kunnen hebben? Ik hoop het, want met 7-10 het seizoen afsluiten is een stuk beter dan met 5-10. We gaan het zien.

Het verlies voor de Broncos had een pijnlijk gevolg. Op social media werd Russell Wilson afgemaakt vanwege zijn zeer slechte prestaties en ook de eigenaar van de Broncos, was ‘not amused’. Door dit verlies en de 10 andere verloren games werd coach Nathaniel Hackett op straat gezet. Senior assistent Jerry Rosburg zal zijn taken, voor twee wedstrijden, als interim-coach overnemen. En in Los Angeles? Daar bleef het nog lang onrustig.

Op de valreep nog even iets heel anders. Ik liep vorige week met mijn peetkind een Nike Store in en was blij verrast toen ik daar een paar Air Force 1’s in de kleuren van ‘mijn’ team zag. Mijn peetkind haalde haar schouders op en vroeg zich hardop af sinds wanneer ik een fan van IKEA was? Het kwartje viel niet gelijk, maar sindsdien associeer ik geel en blauw met die zelfbouwmeubelen en niet met de Rams. Een verbintenis die ik daarvoor niet eerder had gelegd.

Anyway gelukkig nieuw jaar en tot 2023 (volgende week).

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *