Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Derek Carr naar bank, verlaat Las Vegas Raiders

Quarterback Derek Carr is te kennen gegeven dat hij dit seizoen niet meer ‘under center’ staat bij de Las Vegas Raiders. Carr, die sinds 2014 de basisspeler was van het team, heeft hierna in goed overleg zijn spullen gepakt. De overlevering wil dat beide partijen overeen zijn gekomen dat zijn aanwezigheid in de kleedkamer alleen maar tot onrust zou leiden.

Carr tekende afgelopen lente nog een contractverlenging voor drie seizoenen, dat hem in het beste geval $121,5 miljoen dollar kon opleveren. Alleen zijn huidige salaris (17,4 miljoen dollar) en signing bonus (7,5 miljoen dollar) waren hiervan gegarandeerd. De Raiders kunnen goedkoop van hem af aan het einde van het actieve NFL-seizoen, maar hebben nog niet besloten welke richting ze op willen gaan. De Raiders kunnen Carr ook traden of hem terug laten keren voor volgend seizoen.

Wide receiver Davante Adams was overduidelijk ontstemd over de teloorgang van Carr onder hoofdcoach Josh McDaniels. “Overduidelijk was niemand hier heel enthousiast,” aldus Adams. “Iedereen weet hoe ik er over denk. Wij zijn goede vrienden en hij was de voornaamste reden waarom ik überhaupt hier speel. Zonder hem zou ik hier niet zijn.”

“Dat gezegd hebbende: dit is hoe het proces gaat. Ik ga hier niet over door, maar het is duidelijk dat ik hem steun. We moeten nu het seizoen op zo’n goed mogelijke manier onder deze omstandigheden afronden.”

Jarrett Stidham vervangt Carr voor de wedstrijd aankomende zondag in het Allegiant Stadium tegen San Francisco 49ers. Zijn backup is undrafted rookie Chase Garbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *