Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia en Buffalo op randje van thuisvoordeel in de NFL Play-Offs

Met nog twee weken te gaan staat er nog genoeg op het spel in de race om de NFL Play-Offs plekken. In de NFC kan Philadelphia Eagles thuisvoordeel pakken met een overwinning op New Orleans. Er is nog een klein kansje dat een gelijkspel voldoende is, maar dan moeten de Minnesota Vikings verliezen of gelijkspelen.

Ook Tampa Bay kan de Play-Offs halen. Hiervoor moeten ze in een rechtstreeks duel met de Carolina Panthers de NFC South titel pakken. Lukt het Carolina echter om het duel te winnen, dan heeft deze ploeg de beste papieren. Carolina heeft dan het lot in eigen hand. Met een overwinning op de New Orleans Saints volgende week, houden ze dan Tom Brady en consorten uit het naseizoen.

Naast Philadelphia en Dallas kan ook nog een derde NFC East team de Play-Offs halen. Washington Commanders moet daarvoor zelf winnen en drie andere teams onderuit zien gaan: Seattle, Detroit en Green Bay.

Ook New York Giants kan met een overwinning de NFC East vertegenwoordigen in januari. Hiervoor moet de Big Blue winnen van Indianapolis. Ook kunnen ze met een verliespartij nog een achterdeurtje vinden voor het naseizoen: dan moeten andere teams verliezen. Dit kan een combi van Seattle en Washington zijn, een combi van Seattle, Detroit en Green Bay of een combi van Washington, Detroit en Green Bay.

De kans dat er in de AFC deze week al dominostenen vallen is klein. De Miami Dolphins hebben een Play-Off plek voor het oprapen, maar moeten het zonder de geblesseerde quarterback Tua Tagovailoa doen in de divisiewedstrijd tegen New England Patriots.

Divisieleider Buffalo Bills kan maandagavond thuisvoordeel in de AFC Playoffs binnenharken met een overwinning op de Cincinnati Bengals, maar dan moeten de Kansas City Chiefs op zondagavond verliezen van Denver Broncos. Ook voor Cincinnati staat er maandag iets op het spel. De ploeg kan de AFC North titel veilig stellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *