Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Weekly: 10 teams, 10 goede voornemens

Vanaf deze plek wens ik iedereen de beste wensen voor 2023 – en blijf vooral gezond. Datzelfde wens ik de hele NFL, en de onderstaande tien teams in het bijzonder. 

Een lijstje met tien goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Door: Jeroen van den Berk

10. Denver Broncos – Och toch, wat was het pijnlijk, tegen de Rams (51-14). Een die-hard Rams-fan zei me dat-ie er niet eens van kon genieten, zo dramatisch was het van Denver. Aangezien de deal van Russell Wilson als een steen om de nek hangt (naar schijnt bijna $100 miljoen in de komende drie jaar), zit er niks anders op dan een coach te vinden die het team aan de praat krijgt met Wilson als aanvalsleider. Eentje met NFL-ervaring en liefst iemand die quarterbacks kan influisteren. Goede voornemen: bel Sean Payton. Liefst voor middernacht.

9. Houston Texans – De nummer 1 pick in de draft is hét geschenk van 2023. Zorg er vooral voor dat dat zo blijft. Selecteer een goede quarterback, bescherm hem en bouw het team er omheen. Het is lelijk hoe dit team al jaren zwabbert en maar geen voet aan de grond krijgt. En ga niet nu ineens nog twee keer zinloos winnen, maar pak dat lot uit de loterij. Goede voornemen: een franchise-QB met de #1 pick in de draft.

8. Los Angeles Rams – Houd gewoon eens één keer wat draft picks in je zak. De titel is al behaald in 2022. Die glorie duurt in de NFL voor eeuwig. Maar je kunt niet elk jaar een sprint trekken als de marathon nog gelopen moet worden. Geef ze niet weer weg voor dure bewezen veteranen, maar investeer in een stevig fundament voor de komende jaren. Goede voornemen: niet smijten met draft-waarde.

7. New Orleans Saints – Vooruit. Eén dolletje tussendoor. Oudjaar, champagne, oliebollen. Feit is wel: er moet weer een hoofdcoach komen met een quarterback die à la Sean Payton en Drew Brees voor magische jaren kan zorgen. Een connectie. Het meest prikkelende gerucht is de rentree van Payton die Tom Brady in zijn kielzog meeneemt. Waarom ook niet. Goede voornemen: vind chemie tussen coach en een QB.

6. Detroit Lions – Play-offs halen zal er niet in zitten. Maar wat helpt, is om het seizoen 2023 niet wéér te beginnen met zes nederlagen in de eerste zeven wedstrijden. Op een goede dag kan Detroit het ieder ander team in de NFL lastig maken. De progressie is er. Het talent ook. De cultuur van winnen begint te komen. De gunfactor. Doorpakken nu, in het derde jaar van coach Campbell. Goede voornemen: vernachel niet het seizoen in september of oktober.

5. Green Bay Packers – Met slechts 2 quarterbacks in de laatste 30+ jaar, is het tijd voor die ene vraag: wie is de toekomst op QB? Rodgers is nog te traden voor hoge waarde, daar ligt een route. Hark binnen wat je binnen kunt harken. En kijk anders naar de draft, alweer. Hoe dan ook: de knop moet doorgehakt. Goede voornemen: bepaal het leven na Aaron Rodgers.

4. Baltimore Ravens – De Ravens ‘zijn’ Lamar Jackson. En andersom. Ofwel, betaal de man. Geef hem zijn contract. Hij verdient het en een langjarige deal is de enige strategische koers die Baltimore moet varen. Goede voornemen: leg Lamar voor lange tijd (en veel geld) vast. Hoeven we niet moeilijk over te doen, toch?

3. Kansas City Chiefs – Er moet meer garen op de klos in Kansas City. Ofwel, bereik de Superbowl. Alles is er klaar voor, alles is er op ingericht. Met coach Reid en Patrick Mahomes op QB is het Superbowl or bust, maar dan íeder seizoen in plaats van eenmalig. Meer prijzen, meer legacy, meer zilverwerk. Goede voornemen: de Superbowl winnen. Liefst twee. Drie. 

2. Philadelphia Eagles – Het seizoen is geweldig. Het beste team in de NFC, een 13-2 record, en quarterback Jalen Hurts is waanzinnig. Allemaal top. Maar wat is het waard als het niet wordt bekroond met een prijs? Er zijn genoeg teams die floreren in het reguliere seizoen en vervolgens in de play-offs de bal laten hopeloos vallen. Goede voornemen: minimaal namens de NFC in de Superbowl komen, om dit jaar echt waarde te geven.

1. Buffalo Bills – Dit is het seizoen. Dit is het jaar. Februari 2023. Simpel as that. Er moet worden afgerekend met de play-off wedstrijd tegen de Chiefs van vorig jaar. Liefst in een rechtstreeks gevecht. We kunnen er lang of kort over zijn: dit is dé favoriet en alles minder dan de titel is een teleurstelling – al helemaal met het Bills-verleden. Goede voornemen: De Superbowl. Geen druk, verder.

Alle goeds gewenst iedereen – en geniet van de play-offs.

Auteur Jeroen van den Berk schrijft wekelijks een column voor Gridiron. Hij was als speler actief in Nederland en Duitsland (2000-2018), onder meer op de kampioensteams van de Maastricht Wildcats in 2007 en 2011. Hij kijkt de NFL intensief sinds 1999 en is fan van de Detroit Lions. In Gridiron – The Magazine is hij ook te lezen met verhalen over Thanksgiving en een portret van wijlen John Madden. Een abonnement op het magazine bestel je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *