Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ravens, Panthers, Jaguars: wie gaat van NFL worst-to-first?

Wie gisteravond glazig in het champagneglas heeft gekeken omdat zijn NFL-team dit seizoen niet uit de verf komt: er is hoop. Eén van de grote verkooppunten van de National Football League is competitive balance. Dat betekent dat er altijd een kans is dat jouw team volgend seizoen uitstekend presteert.

Tussen 2003 en 2021 is er in 17 van de 19 seizoenen altijd tenminste één team geweest dat als divisiekampioen is geëindigd, nadat het vorig seizoen als laatste in de divisie was gefinisht. Dit seizoen kunnen drie teams zo’n turnaround meemaken. De Baltimore Ravens, Carolina Panthers en Jacksonville Jaguars zijn allemaal in de positie om de divisiekroon te pakken.

Sinds 2003 hebben maar liefst 27 NFL-teams zo’n turnaround beleefd. In 2005 en 2006 kenden zelfs drie teams die luxe. Twee teams in de geschiedenis wonnen zelfs de Super Bowl, nadat ze het seizoen daarvoor ellendig speelden: de New Orleans Saints in 2009 en de 2017 Philadelphia Eagles. Ook de Super Bowl finalist van vorig seizoen kwam vanuit het niets op. Niets deed in 2020 vermoeden dat de ploeg het seizoen daarna naar de eindstrijd zou gaan.

Als je dus vannacht hebt lopen treuren over de nabije toekomst van je NFL-team: er is altijd een snelle kans op betere tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *