Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brian Daboll krijgt quarterback Daniel Jones aan de praat; Play-Offs voor New York Giants

De coach die Buffalo Bills quarterback Josh Allen de kneepjes van het vak leerde, heeft ook succes met zijn nieuwe team New York Giants en quarterback Daniel Jones.

Hoofdcoach Brian Daboll van de New York Giants zag zijn ploeg gisteren met grote cijfers winnen van Indianapolis Colts. Hierdoor verzekerde de ploeg zich van de eerste Play-Offs plaatsing in zes seizoenen.

Een hoofdrol was weggelegd voor de normaliter ietwat saaie en kleurloze quarterback Daniel Jones. De quarterback was persoonlijk verantwoordelijk voor 24 punten van zijn team: hij gooide twee touchdown passes (op een verdienstelijke 19-op-24 completions) en liep zelf ook nog twee lange touchdown runs binnen.

In totaal vergaarde Jones over de grond bijna evenveel yards (91) als running backs Matt Breida en Saquon Barkley gecombineerd (117). Jones kreeg voor zijn prestaties een curtain call, een publiekswissel.

In de traditie van grote namen als hoofdcoach bij de New York Giants (Bill Parcells, Tom Coughlin) kreeg ook Daboll een Gatorade Shower toen duidelijk werd dat zijn ploeg het naseizoen had bereikt.

“Maar het behalen van de naseizoen is geen doel op zich,” zo wist de hoofdcoach, badend in het klevende goedje, te vertellen.

Ondanks de euforische stemming kreeg de ploeg ook kritiek te verduren. Media was niet mals op defensive end Kavyon Thibodeaux die na een sack opzichtig een sneeuwengel nadeed op het veld, terwijl quarterback Nick Foles zichtbaar de grond liep te rollebollen van de pijn. Thibodeaux verdedigt zich op de kritiek door te stellen dat hij zich er niet bewust van was dat Foles zoveel pijn had.

Foles moest van het veld op een brancard. Hij liep tijdens de sack een ribblessure op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *