Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rookie houdt Pittsburgh Steelers op de been

Rookie quarterback Kenny Pickett heeft Pittsburgh Steelers in leven gehouden voor de Play-Offs. Tijdens Sunday Night Football gooide de eerstejaars quarterback een late touchdown pass op running back Najee Harris. Hierdoor won de ploeg met 16-13.

Het was de tweede week op rij dat Pickett de ploeg in de laatste minuut een zege bezorgde. Dat maakt hem de eerste rookie uit de NFL-geschiedenis die dat voor elkaar krijgt. De Steelers stonden laat in het derde kwart nog met 13-3 achter.

Door de winstpartij kan Pittsburgh volgende week uit onmogelijke positie een plek in het naseizoen veilig stellen. De ploeg kwalificeert zich voor de Play-Offs met een overwinning op de Cleveland Browns, gekoppeld aan verliespartijen van de Miami Dolphins (thuis tegen NY Jets) en New England Patriots (uit bij Bills).

De opmars van Pittsburgh is opmerkelijk. Na negen competitieweken stond het team op 2 overwinningen in acht pogingen.

Een overwinning volgende week zou betekenen dat hoofdcoach Mike Tomlin zijn team vijftien jaar op rij naar een non-losing record heeft weten te coachen.

Ondanks het verlies plaatste ook Baltimore Ravens zich voor het naseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *