Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geen Bengals-Bills; resolutie over aanpassingen AFC Play-Offs aangenomen

De NFL heeft vrijdag tijdens een speciale league meeting gestemd over veranderingen in de AFC Play-Offs. De wijzigingen waren nodig, nadat eerder op de dag bekend werd dat de wedstrijd Cincinnati Bengals – Buffalo Bills niet wordt hervat. De wedstrijd werd afgelopen maandag gestaakt, na een hartstilstand van safety Damar Hamlin.

Omdat de wedstrijd niet wordt hervat, kan niet neutraal worden vastgesteld hoe de AFC Play-Offs ranking eruit zou moeten zien aan het einde van het seizoen. De ranking heeft invloed op wie er tegen elkaar spelen en wie er daarbij thuisvoordeel heeft. Het gaat hierbij voornamelijk om de teams Buffalo Bills, Kansas City Chiefs en Cincinnati Bengals.

De NFL-eigenaren hebben besloten dat de AFC Championship Game op neutraal terrein moet worden afgewerkt, indien:

  • Buffalo Bills en Kansas City Chiefs beiden winnen of gelijkspelen in Week 18 en zij beiden in de AFC Championship Game spelen;
  • Buffalo Bills en Kansas City Chiefs beiden verliezen en Cincinnati verliest of gelijkspeelt, waarbij Buffalo en Kansas City elkaar in de AFC Championship treffen;
  • Buffalo Bills en Kansas City Chiefs beiden verlies en Cincinnati wint, waarbij de AFC Championship de wedstrijd Bills-Chiefs of Bengals-Chiefs betreft.

Het neutrale terrein wordt bepaald door commissioner Roger Goodell, alhoewel hij al uit Indianapolis te horen heeft gekregen dat hun stadion niet beschikbaar is.

Verder is besloten dat een cointoss bepaalt wie er thuis speelt, indien de Baltimore Ravens en de Cincinnati Bengals elkaar treffen in de Wildcard. Dit kan voorkomen in het geval de Ravens dit weekend winnen van de Cincinnati Bengals en de Los Angeles Chargers winnen van de Denver Broncos.

De NFL heeft al van hoofdcoach Zac Taylor te horen gekregen dat hij zich niet kan vinden in de uitkomst van de stemming. Naar zijn mening moet de NFL simpelweg de regels volgen en kijken naar het winning percentage.

Rich McKay van het NFL Competition Committee weerlegt dat: “Het is niet perse dat we de regels niet volgen. Niet alles staat beschreven in regels en beleidsstukken. Soms heb je te maken met uitzonderlijke situaties en moet je naar tevredenheid van iedereen aanpassingen maken.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *