Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Media en spelers nogal eensgezind over All-Pro lijstjes

De spelers bliezen twee dagen terug bij monde van de vakbond NFLPA hoog van de toren dat zij beter wisten wie de beste spelers waren. En dus publiceerden zij voor het eerst hun eigen NFLPA All-Pro team. Nadat vannacht ook de media haar AP All-Pro lijstjes heeft gepubliceerd, blijkt dat de keutel weer ingetrokken kan worden. De lijstjes liggen aardig dicht bij elkaar.

Het regent weer verkiezingen over wie het beste was in de NFL het afgelopen reguliere seizoen. Na de eerder gepubliceerde selecties voor de Pro Bowl, zijn vannacht dus (voor de start van de Play-offs) de AP All-Pro ‘first’ en ‘second’ teams gepubliceerd. Dit zijn de standaard toonaangevende lijstjes. De spelersvakbond NFLPA doet nu een poging lijstje drie hieraan toe te voegen, met de lancering van de NFLPA All-PRO lijst. Kun je het nog volgen?

“Te lang hebben we iedereen toegestaan om het beste van ons als spelers te definiëren. Dat eindigt nu.” Ambitieuze woorden namens de spelers bij de aankondiging van het nieuwste lijstje. In de vergelijking hieronder tussen de beide All-Pro lijstjes blijkt het allemaal minder revolutionair. Ook Cowboys-speler Micah Parsons was op twitter niet zo enthousiast over de keuze van zijn vakbroeders. Hij stond niet in het lijstje van de NFLPA, maar blijkt nu wel ‘first team’ bij de media.

‘No rookie-love’
Ook Jets-spelers Quinnen Williams en Sauce Gardner voelen meer voor de keuze van media dan de spelers. Beide zijn 1st AP All-Pro, maar kregen niet die erkenning van hun collega’s. ‘Sauce’ was de eerste rookie cornerback in 41 jaar die de AP All-Pro eer kreeg na Ronnie Lott in 1981.

Sowieso moeten rookies duidelijk nog hun sporen verdienen, want ook 49ers rookie safety Talanoa Hufanga werd wel erkend door de media en niet door de NFLPA-verkiezing. Het zal een ‘spelers-dingetje’ zijn met rookies.

Slechts 2 echte andere namen
Kijkend naar de offense en defense van de spelersvakbond zijn er eigenlijk maar drie opvallende verschillen. Eentje is verklaarbaar omdat de NFLPA wel kijkt naar fullbacks maar AP niet. De spelers kozen verder wel voor defensive lineman Aaron Donald en cornerback Darius Slay. Het duo kon echter niet op voldoende stemmen rekenen van de media om ‘first’, danwel ‘second’ team te zijn.

Verder zijn er eigenlijk alleen op special teams nog verschillen te merken. Ook hier heeft de NFLPA met ‘Core Teamer’ een extra categorie ten opzichte van de media. Wellicht ook lastiger om te kiezen, aangezien hier standaard minder statistieken op worden bijgehouden dan bij de aanval en verdediging? Maar goed, ‘who cares about special teams’? …Behalve als je er de wedstrijd door verliest.

Nul toegevoegde waarde
Op basis van deze eerste NFLPA All-Pro lijst kunnen we ‘voorzichting’ concluderen dat het absoluut niets toevoegt. Behalve een verwarring dat er nu dus twee All-Pro-lijstjes zijn. Misschien moeten de spelers niet zozeer op zoek naar meer erkenning voor zichzelf, maar accepteren dat de media het soms niet zo heel verkeerd ziet.

En nee, Gridiron kiest niet mee in de AP-lijst, dus deze laatste opmerking is gespeend van Calimero-emotie in deze verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *