Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lange, nerveuze pot valt toch kant Bills op

De Buffalo Bills hebben een nerveuze wildcard game in eigen stadion gewonnen van de Miami Dolphins. De wedstrijd, die ook nog eens zo’n vier uur duurde, ging met 31-34 naar de thuisploeg.

De Fins kwamen de wedstrijd in met hun derde quarterback Skyler Thompson, omdat naast Tua Tagovailoa ook Teddy Bridgewater met een blessure kampte. De lage verwachtingen die dat met zich mee bracht werden in het begin van de wedstrijd ‘waar’ gemaakt, want na iets meer dan een kwart stond de ploeg van HC Sean McDermott al op een voorsprong van zeventien punten. De touchdowns werden gescoord door Dawson Knox en James Cook.

In het tweede kwart ontwaakten de Dolphins echter, op het oog net op tijd. Josh Allen werd tweemaal onderschept en na drie field goals, een touchdown catch van Mike Gesicki en een geslaagde two point conversion, staat het bij rust 17-20 door een late field goal van de Bills.

Na rust begon de upset zich echt te ontvouwen, toen Josh Allen de bal dichtbij de eigen endzone fumblede, waarna defensive tackle Zach Sieler de bal vond en scoorde voor Miami.

Toch lijkt de onervarenheid van Thompson – ook niet geholpen door een aantal dropped passes vroeg in de wedstrijd, onder meer door Jaylen Waddle – de Dolphins te nekken. Want toen Cole Beasley en Gabe Davis met TDs de voorsprong hadden hersteld voor Buffalo, en het via een run van Jeff Wilson toch weer een three point game was geworden, kon de rookie een turnover on downs niet voorkomen.

De Buffalo Bills hengelen de zege dus, na een wedstrijd die pas 3:56 uur na de kick-off was afgelopen en waarop zelfs de tweede game (NYG at MIN) moest wachten, binnen. Wie Josh Allen en de zijnen als volgende treffen wordt vannacht bekend, als Baltimore Ravens at Cincinnati Bengals een winnaar kent. Is dat Cincinnati, dan is dat ook meteen de tegenstander. Winnen de Ravens, dan komen de Jacksonville Jaguars naar Buffalo. Zij wonnen zaterdagnacht na een ongelooflijke comeback van de Los Angeles Chargers.

Voor de Miami Dolphins zit het seizoen erop. Eindelijk kwamen blauw-oranjen weer uit in de play-offs, voor het eerst sinds 2016, maar de eerste overwinning in het postseason sinds 2000 kon niet worden geboekt. Maar toekomst is er wel, met Tua Tagovailoa en Jaylen Waddle als jonge sterren van een herboren franchise. Als Tua volgend jaar meer geluk heeft met het concussion protocol, tenminste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *