Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Miraculeuze comeback Jacksonville Jaguars

In de eerste helft van de play-off wedstrijd tussen Jacksonville Jaguars en Los Angeles Chargers kon quarterback Trevor Lawrence wel door de grond zakken. Zijn debuut in het naseizoen ging, zacht gezegd, niet zoals gepland. Lawrence gooide drie onderscheppingen in het eerste kwart én nog eentje in het tweede kwart. En bovendien kreeg Chargers de bal op een mooie plek na een muffed punt. Hierdoor keken de Jaguars in eigen huis tegen een ogenschijnlijk onoverkomelijke 27-0 achterstand aan.

Cornerback Asante Samuel dacht bij rust een gameball mee naar huis te nemen. Drie van de vier onderscheppingen vielen in zijn huis. Lawrence herpakte zich in de tweede helft echter wonderbaarlijk. De tweedejaars quarterback eindigde namelijk met vier touchdown passes. De eerste drie drives van de tweede helft zorgde voor een waar spektakel, want de ploeg kwam met scoring drives van 89, 68 en 70 yards. Het mondde uit in een sensationele comeback, waarbij een two point conversion uiteindelijk de geniale melodie bepaalde. Bij een 30-26 achterstand besloot Doug Pederson er voor te gaan, nadat Joey Bosa een unsportsmanlike conduct penalty aan broek kreeg.

Jacksonville won de wedstrijd uiteindelijk, dankzij een moedige beslissing op 4th-and-1. De Chargers werden erin geluisd voor een inside run, maar Travis Etienne ging buitenom voor 25 yards. Hierdoor kon Riley Patterson de winnende fieldgoal binnen trappen.

Nog nooit (in 26 pogingen) won een ploeg met een turnover margin van -5. De Jacksonville Jaguars zijn de eerste en verlengen hun seizoen dus met de Divisional Play-Offs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *