Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Big Blue verrast Minnesota Vikings in U.S. Bank Stadium

Elf keer wonnen de Minnesota Vikings dit seizoen een wedstrijd met minder dan een score verschil. Een twaalfde keer komt er niet van. De New York Giants verrassen de thuisploeg in eigen huis met 31-24. Exit Vikings in de Play-Offs.

De Vikings openen in eigen huis de score, na een efficiënte drive van quarterback Kirk Cousins, die zelf de quarterback sneak binnen loopt. Daarna is het New York dat de klok slaat. Running back Saquon Barkley en quarterback Daniël Jones hebben niet lang nodig om de score gelijk te trekken. Jones begint de wedstrijd met enkele scrambles (71 yards bij elkaar in de eerste helft, een clubrecord) en 5-voor-5 passes voor 100 yards en een touchdown pass, terwijl Saquon Barkley voor twee lange runs losbarst. Eén van die runs gaat ook voor een touchdown. 

De Vikings lijken verdedigend geen antwoord te hebben op het tweekoppige monster, dus wordt de aanval geacht bij de Giants in de buurt te blijven. En dat gebeurt: New York blijft via Jones en Barkley first downs halen en breidt de voorsprong uit naar 7-17. De Vikes maken er voor rust een ’three point’ game van door een aansluiter, een touchdown pass van Cousins op Osborne.

Ook in de tweede helft blijft Minnesota lang in het spoor van de Giants, die de openingsdrive van de tweede helft meteen scoren (pass van Jones op tight end Bellinger). Cousins wil echter van geen wijken weten en dat resulteert erin dat beide ploegen met nog tien minuten te spelen in evenwicht zijn: 24-24.

De Giants laten zich uiteindelijk in de thuisbasis van de Vikings het kaas niet van het brood eten. Een gewaagde 4th-and-1 op de 7-yard lijn van de Vikings wordt beloond met een 31-24 voorsprong. Barkley is degene die zijn benen laat malen voor een korte touchdown run. De Vikings hebben in de slotminuten, zoals zo vaak dit seizoen, nog wel de kans om de score recht te trekken. Voor het eerst in twaalf pogingen komen ze echter te kort in de laatste minuten. Op fourth down vergooit Cousin de wedstrijd door de bal veel te kort te gooien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *