Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dallas Cowboys speelt Tampa van de mat

Dallas Cowboys reist volgende week naar San Francisco voor de NFC Divisional Play-Offs. De ploeg wint maandagavond overtuigend van de Tampa Bay Bay Buccaneers: 31-14.

Quarterback Dak Prescott speelt deze Wildcard-ronde uitmuntend, ondanks een stroef begin met drie drops van zijn receivers. Prescott eindigt de avond met 25-op-33 passing met vier touchdown passes en geen onderscheppingen.

Tight end Dalton Schultz is een belangrijke pion in de Wildcard overwinning van Dallas. De tight end vangt in de eerste helft twee touchdowns en is aan het begin van het derde kwart goed voor een lange catch die uiteindelijk tot een onoverkomelijke 24-0 leidt.

Tussen de twee touchdowns van Schultz is het Prescott die zelf ook een bijdrage levert aan de overwinning. Tampa lijkt de eerste score van Dallas met een touchdown te beantwoorden door onder andere een Mahomes-achtige completion op een belangrijke third down. Brady doet zijn eigen meesterwerkje echter te niet door een onderschepping te gooien in de vijandige endzone. De Cowboys converteren deze turnover met een lange drive. Op een gewaagde 4th-and-2 houdt Prescott de bal op een quarterback keep buitenom. 

Omdat Dallas alle vier de extra points mist (!), blijft de score overbrugbaar. Zeker met Tom Brady in de gelederen, weet iedereen dat drie touchdowns met two points conversions niet ondenkbaar zijn.

De laatste play van het derde kwart brengt iedereen in Tampa op de banken. Een lange pass van Brady op receiver Julio Jones wordt binnen gehengeld. Door de gemiste two-point conversion lijkt een zinderende comeback ver weg.

Prescott zorgt er met zijn vierde touchdown pass van de avond voor dat Brady een offseason mag nadenken over zijn toekomst. Op 4th-and-4 gooit hij de wedstrijd in het slot met een pass op Ceedee Lamb (31-6).

Een late touchdown van tight end Cameron Brate is slechts voer voor de statistici.

San Francisco en Dallas ontmoeten elkaar volgende week zondagnacht om 0:30. Die wedstrijd staat er een plek in de NFC Championship op het spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *