Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Philadelphia Eagles naar Super Bowl LVII

De Philadelphia Eagles gaan voor het eerst in vijf seizoenen naar de Super Bowl. De ploeg wint zondagavond in eigen huis van San Francisco 49ers. Defensive end Haason Reddick is de grote man aan de zijde van Philadelphia. Met twee sacks en een forced fumble zet hij de aanval van de tegenstander vroeg buitenspel.

San Francisco krijgt de eerste kwart een hoop tegenslagen te verduren. Linebacker Fred Warner, defensive end Nick Bosa en quarterback Brock Purdy melden zich in de blessuretent. Purdy blijft daar met een elleboogblessure, nadat hij een fumble ophoest in de eerste aanvallende drive van de Niners. Hierdoor moet San Francisco verder met quarterback Josh Johnson.

De Eagles staan dan al 7-0 voor. Een combinatie van rushing game en prachtige passes —waarvan er eentje onterecht als een completion wordt gegeven- bezorgen de thuisploeg de voorsprong. 

Gelukkig voor de Niners heeft de ploeg Christian McCaffrey in de gelederen. De running back pikt het gros van de aanvallende yards op en scoort halverwege het tweede kwart de indrukwekkende gelijkmaker. McCaffrey schudt drie verdedigers van zich af op weg naar de endzone.

Door een overdaad aan penaltyvlaggen voor de verdediging krijgen de Eagles de kans om nog voor rust de score uit te breiden. Een running play van Kenneth Gainwell bezorgt Eagles een 14-7 voorsprong. Omdat Johnson daarna een fumble laat vallen en de vlaggetjes maar blijven vliegen, komt daar ook nog een touchdown run van Boston Scott (21-7) achteraan. 

Ook in het derde kwart blijft het onheil de bezoekers achtervolgen. Quarterback Josh Johnson moet met een hersenschudding naar de kleedkamer, waardoor Purdy tegen alle verwachtingen in toch het veld terug in moet. Al snel blijkt dat Purdy geen kracht in de arm heeft om daadwerkelijk de bal door de lucht te verplaatsen.

Omdat de Eagles aanvallend ook niet thuis geven, blijft het verschil maar twee touchdowns. De Niners blijven de ploeg uit de City of Brotherly Love echter maar in het zadel helpen met penalties. Een fourth-and-6 wordt teniet gedaan door een roughing the kicker penalty. Een paar plays later loopt Jalen Hurts zelf de quarterback sneak binnen. 

Zonder quarterback loopt San Francisco tegen een muur aan. Purdy gooit na zijn terugkeer slechts één pass, waardoor de Eagles verdediging de running backs van de tegenstander begraaft. Philadelphia Eagles wint uiteindelijk vrij makkelijk met 31-7, waardoor over twee weken de vierde Super Bowl finale uit de clubgeschiedenis wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *