Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ronald Everduim stopt als voorzitter AFBN

Ronald Everduim neemt na drie jaar afscheid als voorzitter van de AFBN. De voorman heeft in goed overleg de hamer neergelegd, omdat hij de functie niet meer kon combineren met zijn werkzaamheden in de IT-wereld. De AFBN zoekt voorlopig geen nieuwe voorzitter. De taken van Everduim worden verdeeld onder de overige bestuursleden, waaronder de onlangs verkozen secretaris Chantalle Huis.

Everduim omschrijft de periode waarin hij actief was als ‘een rumoerige periode, waarin een poging is gedaan om orde te scheppen waar deze ontbrak. Gelukkig worden er momenteel zeer grote stappen gezet om een stabiele en toekomstbestendige structuur neer te zetten waar meerdere besturen mee vooruit kunnen.”

“Op persoonlijk vlak is het voor mij ook een rumoerige periode geweest waarbij mijn baan steeds meer tijd en energie van me is gaan vragen. Dit is vanaf september 2022 helemaal het geval geworden nadat de directeur door ziekte een stap terug had gedaan en zijn taken en verantwoordelijkheden tijdelijk naar mij had overgedragen,” aldus Everduim, die hierna aangeeft dat zowel het bestuur als hijzelf inzien dat deze werkzaamheden niet gecombineerd kunnen worden.

Everduim: “Momenteel zijn er zeer goede ontwikkelingen gaande met onder andere NOC*NSF en deze moeten niet in gevaar komen. Daarom heb ik besloten dat het beter is om mijn taken en de bijbehorende verwachtingen niet langer op me te nemen en deze over te dragen aan de overige bestuursleden waar ik alle vertrouwen in heb. Bij dezen wil ik iedereen bedanken waar ik de afgelopen jaren mee samen heb gewerkt.”

Everduim blijft actief binnen de american footballwereld als scheidsrechter. Voor hem is het dan ook geen afscheid, maar een ’tot ziens’, schrijft hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *