Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Try-outs Dutch Lions op Super Sunday in Utrecht

De Dutch Lions organiseren onder leiding van nieuwe hoofdcoach Fred Armstrong hun eerste trainingskamp. Op Super Bowl Sunday, 12 februari, zijn atleten uitgenodigd hun kunsten te laten zien op het terrein van Utrecht Dominators. 

De deuren in Utrecht (Burgemeester Norbruislaan 680, Utrecht) gaan op zondag om 9:45 uur open. Van 10 uur tot 12:30 uur is een er clinic gepland voor coaches op de defensive line en offensive line.

Vanaf 11 uur tot 15 uur zien we de full contact spelers in actie. Van 11 uur tot 12:30 uur mogen spelers van de O19 laten zien wat ze in huis hebben. Van 13:30 tot 15 uur gaat de aandacht uit naar de senior Dutch Lions in spé. Alle actie op het veld is in full pads en het geheel wordt gemonitord door professionele fysiotherapeuten van Arena Fysio.

137 atleten zijn door Armstrong en crew gescout en hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen deze zondag: 37 junioren en 100 senioren. “Maar natuurlijk kan het zijn dat we je in deze korte voorbereidingstijd niet aan het werk hebben gezien,” zegt Armstrong. “Ik wil dan ook zeker alle atleten aanmoedigen, die denken en vinden dat ze bij de Dutch Lions thuishoren.” 

Voel je vrij om de bondscoach een mailtje te sturen (hc.f.armstrong@afbn.nl), als je nog geen uitnodiging hebt gehad, maar wel vindt dat je er bij hoort.

Als onderdeel van het trainingskamp wordt ook een hersentest afgenomen in samenwerking met dokter Kevnin Murphy van het Amerikaanse Peak Logic. De spelers die in de gelegenheid zijn kunnen zich op 9 en 10 februari hiervoor opgeven. De hersenonderzoeken vinden ook plaats bij Arena Fysio en zijn gebaseerd op de PrTMS techniek (Personalized repetitive Transcranial Magnetic Stimulation). 

Armstrong: “Voor sporters zijn niet alleen spieren belangrijk, maar ook de hersenen. Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat je hersenen gezond zijn. Daarnaast gaat deze techniek ook helpen je hersenen optimaal en tot de volste capaciteit te gebruiken. Door dit regelmatig te meten, kunnen we hier stappen in zetten.” 

Armstrong hoopt uiteindelijk op een sterke formatie, die toe kan werken naar interlands in oktober. “Het is het eerste jaar behelpen. Niemand had rekening gehouden dat we met het nationale team aan de slag zouden gaan, dus er zitten geen bye weeks in het schema van het seizoen. Toch ben ik enthousiast om te zien wat Nederland te bieden heeft qua niveau. De komende seizoenen gaan we hier keihard aan werken. Het is een kans voor mij om te zien hoe Nederland zich qua niveau verhoudt met de andere Europese landen waar ik werkzaam ben geweest.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *