Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Schema tweede seizoen USFL bekendgemaakt

De USFL heeft dinsdag het schema aangekondigd voor het tweede seizoen. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen er alleen in Birmingham werd gespeeld, wijkt de USFL voor de tweede editie uit naar vier verschillende speelsteden: Detroit, Memphis, Canton en Alabama. Het nieuwe seizoen start op 15 april aanstaande. 

De USFL bestaat net zoals vorig seizoen uit acht teams. Gedurende de competitie, die in tien reguliere speelronden wordt afgewerkt, spelen de teams twee keer tegen de divisierivalen en een keer tegen de teams uit de andere divisie. 

De competitie begint op 15 april met het team van oud Admirals coach Bart Andrus, verliezend finalist Philadelphia Stars. Zij spelen de openingswedstrijd tegen het nieuwe team in de competitie, Memphis Showboats. De Showboats vervangen de Tampa Bay Bandits, die het na een seizoen in de USFL wel welletjes vonden.

De week hierna spelen de Philadelphia Stars in thuisbasis Detroit. In het weekend van 22 april treft de oude NFL Europe baas de Pittsburgh Maulers op Ford Field. Philadelphia deelt de thuisbasis met de Michigan Panthers.

Het stadion in Birmingham is de thuisbasis van de Birmingham Stallions en de New Orleans Breakers. De Pittsburgh Maulers and New Jersey Generals zijn terug te vinden in Canton. Memphis Showboats and Houston Gamblers hebben in Memphis hun thuis gevonden.

De twee topteams uit de Noord-divisie spelen eind juni kruisfinales tegen de twee topteams uit de Zuid-divisie. Een week later wordt de USFL Championship Game gespeeld in het Tom Benson Hall of Fame Stadium in Canton. 

De Birmingham Stallions zijn regerend USFL-kampioen. In de finale wonnen zij met 33-30 van de Philadelphia Stars van Andrus. 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *