Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patrick Mahomes verkozen tot NFL MVP

Drie dagen voor de Super Bowl is quarterback Patrick Mahomes van de Kansas City Chiefs verkozen tot Meest Waardevolle Speler van het NFL-seizoen. Mahomes kreeg dit gisteren te horen tijdens de jaarlijkse Award-show NFL Honors. Mahomes kreeg 48 van de 50 stemmen. De andere twee stemmen gingen naar Philadelphia Eagles quarterback Jalen Hurts en naar Buffalo Bills quarterback Josh Allen.

Mahomes was tijdens seizoen 2022 opnieuw onnavolgbaar. Hij verbrak het NFL-record voor total yards met 5.614 yards. De meeste van deze yards kwamen door de lucht (5.250). Onderweg waren deze yards goed voor 41 touchdown passes.

De quarterback raakte afgelopen seizoen zijn meest voorname doelwit kwijt. Tyreek Hill vertrok naar Miami Dolphins, maar zijn verlies werd adequaat opgevangen door JuJu Smith-Schuster en Marquez Valding-Scantling. Hiernaast gebruikte Mahomes de inzet van tight end Travis Kelce en running back Jerick McKinnon, waardoor de Chiefs opnieuw de league leidde in total yards en passing yards per wedstrijd.

Het was het zesde seizoen voor Patrick Mahomes in de NFL. Het is de tweede MVP-award die hij binnen harkt. Door de voorbereidingen op de Super Bowl was Mahomes zelf niet op de ceremonieavond aanwezig.

Tijdens de NFL Honors werden ook nog andere onderscheidingen uitgereikt. 49ers defensive end Nick Bosa werd uitgeroepen tot Defensive Player of the Year, terwijl Minnesota wide receiver Justin Jefferson Offensive Player of the Year werd. In de rookie categorie kon de Defensive Rookie of the Year Award niet anders dan naar Sauce Gardner gaan, nadat Hutchinson de overall Rookie of the Year Award gisteren al had opgehaald. New York Jets wide receiver Garrett Wilson werd Offensive Rookie of the Year.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *