Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mahomes op kapotte enkel naar Super Bowl winst

Even houdt het stadion de adem in, wanneer quarterback Patrick Mahomes aan het einde van de eerste helft een tik op zijn geblesseerde enkel krijgt en met een verbeten grimas naar de zijlijn strompelt. Maar de quarterback komt in de tweede helft terug om de Kansas City Chiefs naar de tweede Super Bowl in vier jaar tijd te leiden in een van de meest spectaculaire Super Bowl finales ooit.

Mahomes weet met drie touchdown passes de MVP Award te pakken. Hij is deze avond, mede dankzij een sterke offensive line, ongrijpbaar voor de verdedigingslinie van de Philadelphia Eagles. De Eagles noteren na een recordjaar geen enkele sack. Maar de meest indrukwekkende play van Mahomes komt wanneer hij met een lange run (op dezelfde kapotte enkel) de ploeg in stelling brengt voor een last second fieldgoal: 38-35.

Zonder de heroïsche daden van de Kansas City Chiefs quarterback gaat de MVP Award naar alle waarschijnlijkheid naar Eagles quarterback Jalen Hurts. Want ook hij speelt een puike pot en weet met drie rushing touchdowns zelfs een Super Bowl record voor quarterbacks te vestigen. 

Sowieso is Hurts in de eerste helft all over the place. Hij bezorgt niet alleen de Eagles punten, maar ook de Kansas Chiefs. Nadat hij de eerste touchdown run in Super Bowl LVII voor rekening neemt, vestigt hij ook op andere manieren de aandacht op zich. 

Nadat het Chiefs kicker Butker bij een 7-7 stand niet lukt om de bal tussen de palen te plaatsen, maakt A.J. Brown op een pass van Hurts misbruik van een inschattingsfout van de secondary van de Chiefs voor een 14-7 voorsprong. Dezelfde Hurts geeft de voorsprong ook zomaar weer weg. Met tien minuten in het tweede kwart laat hij de bal makkelijk uit handen vallen. Het is Chiefs verdediger Nick Bolton die het cadeautje uitpakt.

Hurts zou de Chiefs met zijn tweede touchdown run op een 21-14 achterstand brengen, alvorens de blessure van Mahomes de gemoederen bezig houdt. Voor de teams naar de lockerroom gaan, scoort Philadelphia nog een een fieldgoal voor een tien punten voorsprong.

De tweede helft is het speelveld van Patrick Mahomes, die meteen uit de kleedkamer de aansluitingstreffer verzorgt (24-21). De wedstrijd krijgt een spannende ontknoping, omdat de Eagles na een lange drive (een Super Bowl record evenarende 17 plays) genoegen moeten nemen met een field goal. Een belangrijke rol is dan weggelegd voor Kadarius Toney. De wide receiver, die tijdens het seizoen over kwam van de New York Giants, bezorgt de Eagles voor het eerst deze play-offs een achterstand. Vanuit het backfield wordt hij compleet vrijgelaten en is hij een makkelijk doelwit voor Mahomes. En wanneer hij minuten later de  langste punt return uit de geschiedenis van de Super Bowl eruit weet te persen, is het een eitje voor Mahomes om de voorsprong uit te bouwen naar 35-27.

Daarmee is de wedstrijd nog niet gespeeld. Hurts geeft niet op en vindt DeVonta Smith voor een lange gain. Hij loopt hierna zelf de touchdown en de two point conversion binnen voor een gelijke stand met minder dan vijf minuten te gaan.

De meest indrukwekkende play van Patrick Mahomes moet dan nog komen. Op zijn kapotte enkel loopt hij drie Philadelphia-verdedigers eruit voor een lange run en een belangrijke first down. Met nog enkele seconden op de klok schiet kicker Harrison Butker de winnende fieldgoal binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *