Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL seizoen 2023 start 15 maart

De Super Bowl zit erop, maar het duurt niet lang meer voordat de voorbereidingen op een nieuw seizoen alweer aanvangen. Gridiron zet even de belangrijkste datums achter elkaar richting de 2023 NFL Draft, die van 27 tot en met 29 april aanstaande wordt gehouden in Kansas City.

Het eerste belangrijke event van het off-season is de NFL Scouting Combine, die volgende week van 28 februari tot en met 6 maart wordt gehouden in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis. Gridiron is er met een beetje geluk live bij, wanneer volgende week vrijdag en zaterdag de quarterbacks, wide receivers en tight ends en running backs zichzelf aan tientallen scouts laten zien.

Daags na de NFL Scouting Combine moeten teams laten weten welke spelers zij een franchise tag willen geven. De deadline hiervoor is 7 maart om 22 uur Nederlandse tijd.

Vanaf 13 maart wordt dan oogluikend contact toegestaan tussen spelersmakelaars, clubs en free agent spelers. Dat is twee dagen voordat op 15 maart 22 uur Nederlandse tijd het nieuwe competitiejaar begint. Dat betekent dat op dat moment alle aflopende contracten stoppen en het free agent geweld losbarst.

Op 3 april mogen de teams met een nieuwe hoofdcoach al aan de offseason workouts beginnen. Teams die met hun hoofdcoach doorgaan, mogen dat pas twee weken later. Tien dagen nadat alle teams weer in touw zijn begint de NFL Draft op 27 april.

In Gridiron – The Magazine 2 een uitgebreide voorbeschouwing op de NFL Draft met een zeer nauwkeurige Mock Draft. Een los nummer van Gridiron kun je hier alvast reserveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *