Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL salary cap in 2023 naar $224,8 miljoen dollar

De salary cap voor de NFL is voor komend seizoen op $224,8 miljoen dollar gezet, een stijging van $16,6 miljoen dollar ten opzichte van seizoen 2022.

De lichte stijging van de cap geeft sommige teams even wat ademruimte. De komende periode (wanneer het nieuwe league jaar op 15 maart welgeteld één dag oud is) worden rosters klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Alle teams moeten dan met hun 51 duurste spelers onder de salary cap zitten. Dit is de reden dat er de komende weken best wel wat grote namen opeens op straat komen te staan.

In die categorie moeten de Tampa Bay Buccaneers het meeste werk verzetten. Zij zitten momenteel al 57 miljoen dollar boven de salary cap en moeten de komende periode dus heel wat balast kwijt zien te raken. Om een indruk te geven van hoeveel overbelast: de Buccaneers zitten 27 miljoen meer boven de cap dan de nummer 2 op de lijst (New Orleans Saints / 29,97 miljoen).

Het team dat de komende periode vrij actief kan handelen is Chicago Bears. De ploeg uit Illinios mag 98 miljoen dollar vrij uitgeven en heeft dan nog steeds geen rode cijfers. De Bears hebben 43 miljoen dollar meer te besteden dan de nummer 2 op de lijst; de Atlanta Falcons.

Voor Super Bowl team Philadelphia Eagles is het een taaie periode. De Philadelphia Eagles zijn bijvoorbeeld 46,5 miljoen dollar kwijt aan spelers die niet eens meer in Philly spelen. Dat is anderhalf keer zoveel geld als de Las Vegas Raiders, die 29 miljoen dollar hebben verbrand aan vergane glorie. Ter vergelijking: De Kansas City Chiefs zijn er maar 98.000 dollar aan kwijt.

Philadelphia had het ‘dead money’ goed kunnen gebruiken. Ze hebben op moment van schrijven $1,11 miljoen te spenderen. Ook zij zullen de komende tijd dus wat ondernemen om meer te kunnen ondernemen de komende periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *