Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Combiteam Gladiators logenstraft verwachtingen, ook Dominators winnen in Eerste Divisie

De Eredivisie laat nog heel even op zich wachten, maar op het tweede niveau is de competitie dit weekend weer losgegaan. Met daarbij een zege voor ’team overig’, oftewel het combiteam Gladiators.

Maastricht Wildcats vs. Gladiators
Ja, ’team overig’ zoals in de inleiding klinkt oneerbiedig. Maar met spelers van maar liefst vijf verenigingen door het hele land is het wel een beetje zo. Het grootste deel van de spelers komt van de Eindhoven Raptors, Enschede Broncos en Nijmegen Pirates en al die spelers snoerden dit weekend gelijk de vele tegenstanders de mond. In Maastricht versloeg het de Wildcats, vorig jaar nog op één punt na finalist, met 24-28. De beslissende score was enigszins discutabel – was de runner down voor hij de doellijn met nog 12 seconden te gaan bereikte? Het oordeel van de refs was een volmondig ‘nee’. Gladiators pakken een verrassende overwinning.

Utrecht Dominators vs. West Frisian Outlawz
In de Domstad pakten de Dominators een eenvoudige 23-0 zege op de West Frisian Outlawz uit Hoorn. Toch wel verrassend, want vorig jaar kregen de Outlawz in alle zeven wedstrijden meer punten tegen dan nu tegen promotiekandidaat Utrecht. Betekent dat dat de Dominators aan kwaliteit hebben ingeboet, of zetten de Westfriezen een ontwikkeling in? Dat zal de komende maanden gaan blijken. Hoe dan ook is het natuurlijk prijzenswaardig dat het in Hoorn ook dit seizoen weer lukt om een matchday-waardig roster op de been te brengen. Foto: Leontine van Zutphen.

Stand AFBN Eerste Divisie:
1. Utrecht Dominators – 1-0
2. Gladiators – 1-0
3. Den Haag Raiders – 0-0
4. Maastricht Wildcats – 0-1
5. West Frisian Outlawz – 0-1

Programma speelronde 2:
5 maart:
Gladiators – Den Haag Raiders
12 maart:
Utrecht Dominators – Maastricht Wildcats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *