Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL Combine: mediaspektakel

In het Indianapolis Convention Center is een grote mediaruimte opgetuigd om de journalisten te accommoderen bij de NFL Combine. De Combine is overduidelijk nog geen Super Bowl, maar toch staan er honderden stoelen en tafels opgelijnd om de media een comfortabele werkplek te geven.

Aan media-aandacht opnieuw niet te klagen. Er zijn een honderdtal journalisten binnen. Iedereen is druk aan het tikken, af en toe wandelt er een verdwaalde journalist naar het buffet om iets uit de grote bakken met eten te halen. De mediaruimte is om de 30 meter voorzien van grote televisies, zodat zelfs vanaf hier de verrichtingen in het Lucas Oil Stadium (circa 400 meter hier vandaan) in de gaten kunnen worden gehouden.

Irritatie onder het journaille is er genoeg. Zeker wanneer de media zich vroeg in de ochtend in een andere ruimte verdringt voor de kans een vraag te stellen aan één van de top quarterback prospects. Ook hier rijen met camera’s en microfoons, uit alle windstreken van het land. Eén van de journalisten maakt het te bont door zijn vraag te lang in te leiden. Hij werd abrupt afgekapt door de andere werknemers uit zijn gilde. Iedereen overstemt elkaar om gehoord te worden door de geïnterviewden. Eén journalist probeert het door keer op keer zijn vraag te beginnen met de naam van degene die hij een vraag wil stellen. Het resultaat is dat andere gehaaide journalisten hem telkens voor zijn.

Ook op deze vroege ochtend in Indianapolis is de terugkeer van defensive end Jalen Carter nog het gesprek van de dag. Carter, één van de top verdedigers in de aankomende Draft, werd woensdag gearresteerd in zijn woonplaats Athens. Carter wordt verdacht van gevaarlijk rijden en racen in verband met een auto-ongeluk waarbij een teamgenoot en een staflid van de Georgia Bulldogs om het leven kwam. Op donderdag meldde hij zich weer –voor het oog van veel draaiende camera’s- in het Lucas Oil Stadion van de Indianapolis Colts, waar de Combine wordt gehouden.

Tijdens de donderdagsessie deed hij niet mee aan drills, maar werd hij wel gemeten en geïnterviewd door NFL-teams. Carter heeft heel wat uit te leggen aan teams wil hij zijn hoge draft stock behouden. De algemene opinie onder de journalisten is dat zijn draft ongekend gaat lijden onder zijn arrestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *