Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vleeskeuring in muisstil Lucas Oil Stadion

Buiten regent het pijpenstelen en worden er diverse overstromingen gemeld. De stad Indianapolis gaat gebukt onder een dag slecht weer in de regio met rukwinden en stortregens. Het Lucas Oil Stadium is gelukkig overdekt en dus kunnen de beste defensive backs van het land zich laten zien aan scouts en publiek.

Het Lucas Oil Stadium is amper gevuld. Op de tribunes zie je een verzameling supporters die je ook bij de gemiddelde open dag in de Keuken Kampioen Divisie ziet. De NFL probeert al jaren van de NFL Combine een publieksevent te maken, maar steekt daarbij een stok in de eigen wielen. Vorig jaar wilde de footballbond de Combine nog oppakken en verhuizen naar lucratievere (en warmere) steden, maar werd uiteindelijk toch besloten de jaarlijkse test nog twee seizoenen in Indiana te houden.

Nieuw dit jaar is een NFL Combine Experience, waar fans de activiteiten van de spelers na kunnen doen. Helaas ligt de Combine Experience deze vrijdag plat, omdat er met deze regen en deze wind geen plezier aan te beleven valt. We zijn benieuwd naar de dag van morgen, wanneer er wel een mooi zonnetje aan de hemel schijnt.

In het stadion buldert rapmuziek een uur voor de test uit de speakers. Alsof je in een vleesgeworden Madden-game terecht bent gekomen. Maar die muziek gaat rap uit wanneer de Combine begint. Tijdens de oefeningen is het muisstil in de Dome. Ook het publiek houdt zich gedeisd. Zij hebben een oortje in, omdat ze allemaal gevraagd zijn een app van de NFL te downloaden. Via de app is commentaar te horen van analisten. Alsof je een audiotour doet in een museum. Het maakt de Combine een rare ervaring voor een buitenstaander, maar eentje die wel mogelijk moest worden gemaakt vanwege de vele scouts in het stadion. Door de harde muziek die vorig jaar tijdens de drills werd gespeeld, konden de hoogwaardigheidsbekleders elkaar tijdens de oefeningen niet verstaan.

De defensive backs vertonen deze vrijdag hun kunsten. Oregon defensive back Christian Gonzalez en Cam Smith van South Carolina wisten zich in mijn ogen het beste te onderscheiden van hun vakgenoten.

Mekhi Garner van Louisiana State viel uit de toon, omdat hij het voor elkaar kreeg één van de camera’s bij de 40 yard dash omver te lopen in zijn eerste meters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *