Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Zon brengt NFL-fans op de been op recorddag Anthony Richardson

Een zonovergoten dag in Indianapolis heeft de NFL-fans op de been gebracht. Met circa 10 graden en een stralend zonnetje was het, in tegenstelling tot vrijdag, goed toeven bij het stadion. En passant krijgen de bijna 1000 fans ook nog een mooie showcase te zien van de beste quarterbacks en wide receivers uit college.

Ohio State quarterback C.J. Stroud wordt elke keer toegejuichd wanneer hij op de grote beeldschermen in het stadion verschijnt. De quarterback kiest ervoor niet te rennen, maar wel te gooien. Het wordt gewaardeerd door het publiek. Alabama Crimson Tide quarterback Bryce Young doet helemaal niets. Hij laat de passing clinic aan zich voorgaan en zet het ook niet op een sprinten.

Wie dat wel doet is Florida quarterback Anthony Richardson. En hoe. De meest ongepolijste quarterbackster van de Combine zet een ongekende prestatie neer door twee quarterback combine records te verbreken en ziet zijn ster rijzende. De quarterback loopt een snelle 40-yards dash en wordt geklokt op een respectabele 4.44 seconden. Wat hij echter met hoogspringen en verspringen doet tart de verbeelding. Richardson springt uit stand 3,28 meter ver en 103 centimeter hoog. Ook met zijn arm laat Richardson zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. Omdat ook C.J. Stroud op dreef is, klinken er regelmatig ‘oehs’ en ‘aahs’ op uit het publiek.

Buiten het stadion opende de NFL een NFL Combine Experience, zodat de fans een idee hebben welke beproevingen de spelers in het stadion allemaal moeten ondergaan. De NFL Combine Experience is eigenlijk een kleine variant op de NFL Experience, die altijd bij de Super Bowl wordt opgetuigd. In plaats van twee grote Jaarbeurshallen past de NFL Combine Experience op het voorplein van het Lucas Oil Stadium. Fans kunnen er bijvoorbeeld de 40 yards dash lopen, hoogspringen en een bench press doen. Dat fans van heinde en verre komen zie je aan de shirts die door de toegangspoorten komen. Niet alleen de Indianapolis Colts zijn hier op eigen bodem goed vertegenwoordigd, ook de Buffalo Bills, Dallas Cowboys en Cincinnati Bengals shirts doen het goed.

In tegenstelling tot vrijdag (toen de defensive backs aan de slag gingen) zit de zuidelijke endzone van het stadion afgelopen vol voor de meest belangrijke dag van de Combine: die uiteindelijk draait om C.J. Stroud en Anthony Richardson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *