Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Team overig’ wordt ’team sensatie’: combi-team Gladiators veegt Den Haag Raiders opzij

Na de eerste speelronde van de AFBN Eerste Divisie noemden we combi-team Gladiators op deze site nog ’team overig’. Maar na de tweede zege in evenzoveel speelrondes ontpopt het bonte gezelschap zich misschien wel tot de verrassing van dit seizoen op het tweede niveau.

Vorige week moesten de Maastricht Wildcats eraan geloven, deze week gingen in Nijmegen de Den Haag Raiders over de knie. Die formatie had vorig jaar een play-off-ticket binnen, dat ze toch nog ontglipte door een forfeit in de laatste speelronde.

De Gladiators, hoofdzakelijk bestaande uit spelers en stafleden van de Enschede Broncos, Nijmegen Pirates en Eindhoven Raptors, hadden zondag bij rust al een 20-0 voorsprong te pakken. Op het veld van de Pirates kwam die voorsprong niet meer in gevaar, al kwamen de Raiders wel op het scorebord. De hofstedelijke formatie, die hun eerste wedstrijd speelden na vrijaf in de eerste speelronde, verloor met 32-12.

Gladiators komt daarmee op een 2-0 record en kan nu afwachten of de Utrecht Dominators dat record zondag kunnen matchen.

Stand AFBN Eerste Divisie:
1. Gladiators – 2-0
2. Utrecht Dominators – 1-0
3. Maastricht Wildcats – 0-1
4. Den Haag Raiders – 0-1
5. West Frisian Outlawz – 0-1

Programma speelronde 2:
12 maart:
Utrecht Dominators – Maastricht Wildcats
Speelronde 3:
19 maart:
Gladiators – Utrecht Dominators
Den Haag Raiders – West Frisian Outlawz

(archieffoto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *