Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum Hurricanes overrompelen Trojans

De Hilversum Hurricanes hebben het aantal overwinningen van vorig seizoen al in de eerste wedstrijd van de AFBN Eredivisie geëvenaard. Een effectieve aanval, een suïcidale Trojans-equipe en een verstikkende defense bezorgen de ploeg uit de Mediastad een 17-0 overwinning op Rotterdam Trojans. En dat had niemand vooraf verwacht.

“Met een heavy heart”, zegt wide receivers coach Thomas Klink na afloop van de wedstrijd. Hoofdcoach Markus Zielke is er bij de opener niet bij vanwege heftige privé omstandigheden. Speciaal ook voor Zielke speelt Hilversum een complete wedstrijd op offense, defense en special teams. “We wilden laten zien wat we waard zijn en hebben geleverd,” zegt Klink trots.

De neutrale kijkers moeten er op Sportpark ’t Jagerspaadje even op wachten. De eerste kwart tasten beide ploegen elkaar af en zijn het vooral de punting teams die de veldpositie bepalen. Toch merk je langzaam maar zeker hoe Hurricanes quarterback Shawn Hendrix zich als een wurgslang om de tegenstander heen draait. Met vernuftige runs en mooie passes zet hij de thuisploeg aan het begin van het tweede kwart op de drempel van een touchdown.

Tight end Sven Hogendoorn vangt zijn eerste van twee touchdown passes. Eigenlijk vangt de langharige aanvaller er drie, maar zijn tweede (echt een beauty) wordt door de referees out of bounds gegeven.

Na die openingsscore zet Hilversum de druk er flink op bij Rotterdam. De bezoekers zijn zondagmiddag zichtbaar zoekende en krijgen vlag na vlag toegeworpen door de zebra’s. Omdat de aanval door de penalties nooit echt in het ritme komt, ruikt Hilversum bloed. Nog voor rust heeft het Trojans’ quarterback Richard Bouthoorn een fumble ontlokt en hem onderschept. Zelf weet Hilversum nog een fieldgoal toe te voegen aan het eigen totaal.

Bij de eerste aanvallende drive van de tweede helft weet Hilversum dat de buit binnen is, wanneer Hogendoorn zijn tweede touchdown catch maakt. Rotterdam speelt op dat moment alleen nog maar tegen zichzelf. Op een fourth down moet het de bal teruggeven aan Hilversum. Door een Unsportsmanlike Conduct-penalty krijgt Hilversum zelfs 15 yards cadeau en kantelt zelfs het veld. Het is een put waar de Zuid-Hollanders zich niet meer uit weten te graven.

Rotterdam Trojans hoofdcoach Stefan van de Neut vindt dat zijn ploeg het zichzelf niet makkelijk heeft gemaakt: “Allereerst complimenten aan Hilversum Hurricanes. Zij speelden een goede wedstrijd. Wij hebben onszelf geen plezier gedaan door veel penalties te begaan en ook nog eens veel assignments te missen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *