Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Recordzege in BNL voor Limburg Shotguns

Het Mijnstadion in Beringen was afgelopen zaterdag het decor van de eerste thuiswedstrijd van de Limburg Shotguns. Zij overrompelden deze avond de Kasteel Nitro’s uit Izegem met een recordscore: 61-0.

De Kasteel Nitro’s gaven vorige week fel tegenstand aan de Amsterdam Crusaders. De Nederlandse brigade moest in België diep gaan en pas in de tweede helft wisten de Nederlanders het duel naar hun hand te zetten. De Limburg Shotguns wilden zich niet aan dezelfde tactiek branden en hielden vanaf de start huis.

De Limburg Shotguns etaleren in het duel met de Nitro’s hun nieuwe quarterback: Jabari Harris. Met twee touchdown runs en vijf touchdown passes heeft hij een prima debuut en wordt hij uitgeroepen tot ‘Koempel van de Wedstrijd’.

Harris gooit in het eerste kwart zijn eerste zespunter voor de club. De ontvanger heet Ryan Malone. Al snel volgen er meer, niet alleen van zijn hand, maar ook via zijn benen. Nadat receiver Julian Cotin een catch van Harris tot zespunter heeft gepromoveerd, loopt Harris later zelf ook een touchdown binnen. En ook na die touchdown run is receiver Cotin nog een keer door de lucht succesvol. Uiteindelijk eindigt de eerste helft met een 39-0 slachtpartij, omdat Harris met een minuut op de klok nog zo’n 70 yards weet te overbruggen. Ook in de tweede helft volgen er nog twee touchdown runs (waarvan de tweede opnieuw door Harris) en een touchdown pass, waardoor uiteindelijk de hatelijke 61 aan het einde van de rit verschijnt.

Voorzitter Michel Eeman (en linebacker) van de Limburg Shotguns legt uit: “Door het vertrek van
heel wat spelers moesten we toch heel wat nieuwe spelers inpassen dit jaar. Het is de afgelopen maanden niet makkelijk geweest, maar het blijkt dat we net op tijd klaar zijn voor het tweede BNL-seizoen. Dat we vandaag een nieuw clubrecord behalen met deze overwinning is natuurlijk iets om trots op te zijn. We moeten nu focus houden en blijven groeien, want het seizoen is nog maar net begonnen en volgende wedstrijd wachten de Amsterdam Crusaders al.”

Op 25 maart vindt in Amsterdam de rematch plaats van de BNL Bowl. De Limburg Shotguns reizen dan af naar de Amsterdam Crusaders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *