Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lightning Leiden wint met 16-7 van Groningen

Lightning Leiden heeft de rentree in de AFBN Eredivisie gevierd met een 16-7 overwinning op Groningen Giants. Het is de eerste overwinning van nieuwbakken hoofdcoach Brian Spapens. De wedstrijd stond vooral in het teken van beide verdedigingen, en daarin was Leiden net iets scherper.

Foto: Quincey Dorand

Een mislukte punt van Groningen geeft Lightning Leiden in het eerste kwart de eerste kans op een score. Quarterback Tim Helleman loodst zijn team het veld over, maar vergist zich uiteindelijk in de secondary van Groningen Giants. Cornerback Jochem Hilberdink kan de bal daarom makkelijk onderscheppen in de endzone. 

Lightning zou snel opnieuw een kans om te scoren krijgen. Door toedoen van goede acties van running back Owen van Gorcum en een paar mooie catches staat Lightning aan het begin van het tweede kwart diep in Gronings territorium. De Giants maken echter hun tweede onderschepping van de dag door een deflected pass. Het is opnieuw Hilberdink die een sta-in-de-weg is.

Groningen kan echter aanvallend telkens niets met de bal, waardoor deze weer terug bij Lightning komt. Aan het begin van het tweede kwart is de aanval wel succesvol. Na een 20-yard grab van Guillaume Soudain is het running back Owens die het karwei knap af maakt op een outside run. De extra point wordt echter geblokt (0-6).

Omdat Groningen hierna zelf met een onderschepping smijt, mag Leiden niet veel later proberen met een fieldgoal de voorsprong uit te bouwen. De succesvolle poging zet de bezoekers op een 0-9 voorsprong.

De verdediging van Groningen helpt hierna de aanval een handje. Linebacker Raoul Lacalandra brengt een interceptie terug voor een 57-yards zespunter om de thuisploeg weer een sprankje hoop te geven. Omdat de PAT ook goed, manoeuvreert Groningen zich in een uitstekende positie. Het is tevens de ruststand.

In het derde kwart verleent Groningen de opponent zelf ook een gunst. Vanaf de eigen 5-yards lijn krijgt quarterback Martin Garriga de bal niet in handen van de running back gedrukt. De daaruit resulterende fumble wordt door verdediger Rabbi Nyoma opgepakt en teruggelopen voor een touchdown. Met PAT wordt het daarom 7-16.

Groningen krijgt hierna nog de kans iets terug te doen. Een mooie drive valt echter kort, waarna ook de 40 yards fieldgoal mislukt. Groningen mag hierna van geluk spreken dat Leiden een onderschepping diep in het territorium van de gastheren niet kan omzetten in punten. Receiver Soudain van Lightning laat in de slotseconden nog een zekere touchdown catch uit de handen vallen, waardoor de score blijft zoals deze blijft.

5 reacties

    1. Wij hebben de namen overgenomen uit het officiële wedstrijdformulier, dus wend je aub tot degene die de wedstrijdformulieren invult, :).

  1. Goedenavond

    Bij het lezen van dit mooie artikel kwam ik langs het feit dat mijn naam helemaal verkeerd geschreven is het gaat om de naam rabbi nyoma die klopt niet meer en moet Rabi Bunga zijn ik hoop dat dat geregeld kan worden voor de volgende keer als ik in het artikel verschijn

    1. Wij hebben de namen overgenomen uit het officiële wedstrijdformulier, dus wend je aub tot degene die de wedstrijdformulieren invult, :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *