Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meer dan succesvolle Dutch Lions try-outs eind februari

Bij de Den Haag Raiders’99 heeft eind februari wederom een Dutch Lions Flag Football Try-out plaatsgevonden. Met het oog op de Europese Kampioenschappen in augustus en september dit jaar heeft de coaching staff een nieuw programma opgesteld. Het programma brengt een extra verdiepingsslag in toetsingsmethodiek en eigenschappen waarop spelers getest worden.

De dag begon met in de ochtend een aantal bekende en ook nieuwe gezichten op de tryouts in de leeftijdscategorieën U15 en U17. De doorbrekende ochtendzon, de groep getalenteerde jongeren en het programma creëerden een speelse en sportieve sportsfeer voor de groep deelnemers. Met een gezonde intensiteit waren de jongeren, ondanks een matige opkomst van 16 spelers, volledig ingenomen door enthousiasme en mooie acties. Voor de jeugd werd de try-out afgesloten rond 12:00 uur met gelukkige gezichten en een huddle.

In de middag staat een wat meer ervaren groep sporters op de planning, namelijk de senioren. Met een verrassende opkomst van meer dan 30 spelers staat het middagprogramma vol spannende sportacties en fun. De try-out startte met duidelijke boodschap vanuit de defensive coordinator Reda La naar de groep. “Vandaag krijgen jullie een programma aan oefeningen die zijn vormgegeven om jullie uit te dagen. Wat wij willen zien is hoe jullie met de voorgelegde uitdagingen omgaan maar ook persoonlijke en fysieke eigenschappen zoals: je atletisch talent, je technische vaardigheden of je probleemoplossend vermogen en vergeet vooral niet de compassie naar teamgenoten.”

De groep spelers was erop gebrand om de coaching staff te laten zien wat ze in huis hadden. Dit bleek ook meteen uit de eerste set oefeningen met snelle jukes van Flevo Phantoms speler Annga of de veelzijdigheid van Purmerend Barbarians speler Davey. Verrassend was het atletisch talent van Amsterdam Panthers speler Ansley en Monkeys with Attitude speler Huub (met nog geen 3 jaar speelervaring) en de lijst gaat maar door met de overduidelijke leergierigheid van AFC Nijmegen Pirates speler Bart.

Aan het einde van de dag zijn er 20 spelers geselecteerd. Er was zoveel talent, energie, vriendschap en competitiviteit dat de bescheiden lat voor een top 8 positie in het klassement misschien te laag is.

Voor de leeftijdscategorieën U15 en U17 volgen er nog nieuwe tryouts data in de aanloop naar het Europees Kampioenschap in Italië begin september 2023.

Hieronder volgen de namen in de voorselectie voor de Senioren:

Angga Anhar – Flevo Phantoms
Jurney Yard – Flevo Phantoms
Chivarro van Ommeren – Amsterdam Panthers
Ansley Kusi – Amsterdam Panthers
Sharif Chelarah – Amsterdam Panthers
Cliff Dankers – Hague Hyena’s
Andy Bediako – Hague Hyena’s
Rishon Juan Pedro – Hague Hyena’s
Renato Amatredjo – Hague Hyena’s
Sidney Nepomucena – Hague Hyena’s
Jayson Smoor – Hague Hyena’s
Giel Oudejans – Monkeys with Attitude
Huub Schuurman – Monkeys with Attitude
Jermain Abrahams – Monkeys with Attitude
Leroy Teunis – Monkeys with Attitude
Bart Ebben – AFC Nijmegen Pirates
Davey Kolhoff – Purmerend Barbarians
Nigel Hellings – Purmerend Barbarians
Godwin Akaba – Purmerend Barbarians
Kevin Kolhoff – Purmerend Barbarians
Wim Schuurman – Purmerend Barbarians

Deze mannen zijn te zien zijn op de volgende toernooien: King Bowl 2023 in april 2023, Big Bowl XV in juni 2023 en het Europees Kampioenschap in Ierland in augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *