Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Eredivisie League Leaders: Week 1

Na de eerste competitieweek in de AFBN Eredivisie zijn een aantal quarterbacks opgestaan die we dit jaar in de gaten moeten houden. Een rondje langs de velden van de league leaders op de meest belangrijke statistische categorieën. De wedstrijd Arnhem Falcons – Lelystad Commanders is door het ontbreken van gametape niet meegeteld.

Quarterbacks
Shawn Hendrix van de Hilversum Hurricanes steekt met kop en schouders boven de rest uit. Hij is de enige quarterback die meer dan 50% van zijn passes voltooide (10-op-18) en ook touchdown passes gooide (2). Geen enkele quarterback van de wedstrijden waar stats werden genoteerd, kwam boven de 100 yards passing uit. Hendrix kwam met 99 yards nog het meest dichtbij.

Quarterbacks Helleman (Lightning) en Garriga (Groningen) kwamen tot aan 60 yards, maar gooide multiple picks. Richard Bouthoorn van de Rotterdam Trojans had het het meest zwaar. Hij voltooide slechts 2 van 14 passes. Veel van zijn completions werden teruggeroepen op penalties. Bouthoorn kwam uiteindelijk in de min yards terecht (-12), omdat hij twee keer werd gesacked. Ook verloor Bouthoorn een fumble.

7S. HendrixHH101899201
21T. HellemanLL112264030
18M. GarrigaGG61861021
AFBN Eredivisie quarterbacks

Running backs
Tussen de top 3 rushers van de openingsweek staan twee quarterbacks. Helleman (Lightning) en Hendrix (Hurricanes) sluiten running back Owen van Gorcum van Lightning namelijk in. Helleman voert de lijst aan met 71 yards, gevolgd door zijn teamgenoot. Van Gorcum kwam in 18 pogingen tot 59 yards (3,3 average). Een van die pogingen ging voor een touchdown.

21T. HellemanLL8718,90
2O. van GorcumLL18593,31
7S. HendrixHH10535,30
AFBN Eredivisie running backs

Wide receivers
Twee wide receivers van Hilversum Hurricanes voeren de lijst aan van meest productieve ball catchers. Wide receivers Sven Hogendoorn ving namelijk de meeste ballen in de openingsweek. Met zes catches had hij er twee keer zo veel als teamgenoot Robin Merjenburgh. De tight end ving wel de meeste yards van de AFBN Eredivisie (58). De rest van de actieve receivers wisten zich met één of twee catches nog niet echt te onderscheiden.

87S. HogendoornHH6366,02
9R. MerjenburghHH35819,30
13C. WolkahofGG22110,50
AFBN Eredivisie wide receivers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *