Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lelystad Commanders verrassen Lightning in overtime

De Lelystad Commanders hebben vandaag in overtime gewonnen van Lightning Leiden. Op het sportpark aan de Montgomerylaan in de Sleutelstad wordt het 7-14. Running back Geordy Leito verzorgt de winnende score door in de extra periode een 25 yard touchdown run te maken. Lightning komt die klap niet meer te boven.

En dat terwijl de thuisploeg de meeste aanspraak maakt op de overwinning. Lightning Leiden klopt met de two minuten warning aan bij de endzone van Lelystad, maar die ploeg houdt de deur stevig dicht. Owen van Gorcum lijkt een touchdown te maken. Omdat hij de bal los laat en de scheidsrechter te snel op zijn fluitje blaast, moet de play echter over worden gedaan. Quarterback Tim Helleman probeert het zelf nog met een quarterback sneak, maar wordt op de 2-yard lijn neergehaald. De makkelijke fieldgoal (eentje die Leiden met nog 50 seconden te gaan een 10-7 voorsprong zou bezorgen) ketst via de paal naar buiten.

Lelystad Commanders lijkt aanvankelijk niets te zoeken te hebben in Zuid-Holland. Lightning Leiden komt met het stoom uit de oren de kleedkamers uit en pakt een vroege voorsprong door een outside run van Van Gorcum. Het combiteam uit Flevoland zet daar lange tijd niets tegenover. Het schiet zich regelmatig in de voet. Een lange fieldgoal wordt geblocked en ver teruggelopen. Als Lightning vervolgens de bal ophoest op eigen terrein en Lelystad opnieuw in scoringspositie komt, valt een deflected pass in de armen van een verdediger.

Uitgerekend in het derde kwart maakt Lelystad de gelijkmaker. Nadat de ploegen met een aantal punts stuivertje hebben gewisseld, perst quarterback Carlos van Deventer er een prima drive uit. Mede door toedoen van hulp in de passing game (door onder andere Leito, een fabuleuze catch van receiver Stefan Jongebloet en broer Frank van Deventer) komt de formatie van dichtbij tot scoren. Het is Van Deventer die zijn broer na wat trickery in de endzone vindt.

De beer lijkt hierna los bij Lelystad, maar Lighting gaat net op tijd met de hakken in het zand. Twee lange third down conversions door de broers Van Deventer worden te niet gedaan door twee lange sacks. En wanneer bij de daarop volgende punt een personal fout penalty op Lelystad wordt gecalled, lijkt de weg open voor een Leidse overwinning.

De uprights staan alleen in de weg.

In overtime krijgen beide ploegen de bal op de 25 yard lijn. Lelystad begint en scoort vrijwel meteen. Leiden kan in de gelijkmakende beurt geen vuist maken. Op fourth down valt een diepe bal van Helleman op Van Gorcum dood neer op het gras.

Eén reactie

  1. …. pakt een vroege voorsprong door een outside rum van Raoul Bodo….

    Dit staat verkeerd… Raoul scoorde de TD, niet Owen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *