Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rematch finale BNL wordt nooit écht een wedstrijd, Cru veel te sterk: ‘We hebben ze overrompeld’

De Amsterdam Crusaders hebben hun derde wedstrijd in de BNL in seizoen 2023 met opmerkelijk ruime cijfers gewonnen. Tegen de Limburg Shotguns werd het maar liefst 47-10, met een hoofdrol en vier touchdowns voor Berto Stuijt.

Vorig jaar was deze wedstrijd nog de finale van de BNL. De Crusaders wonnen die ook, maar de teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het werd uiteindelijk 38-26 – een verschil van twaalf punten, dat deze zaterdagavond in Amsterdam al in no-time gemaakt was.

De eerste slag wordt geslagen door wie anders dan Berto Stuijt, de MVP van het afgelopen seizoen. Hij bereikt de endzone op een outside run van 60 yards, een score waarmee de toon is gezet tegen een defense die zeker de eerste kwarten tot niks in staat leek. De volgende touchdown is van Olivier Lugier op een pass van Jasper Nijland.

In kwart twee zitten we pas als Stuijt voor de tweede en derde keer toeslaat. De aanval van de Shotguns laat weliswaar zien capabel te zijn en legt enkele mooie plays neer, maar wordt steevast door penalty’s zover teruggeworpen dat het uiteindelijk de bal snel weer kwijt is.

Halverwege is het dan al 27-0, maar helemaal roemloos ten onder gaan de Shotguns niet. Na rust komt het tot scoren uit een safety na een mislukte snap op een punt van de Crusaders, en het bereikt ook zelf de endzone. Quarterback Jabari Harris doet het uiteindelijk zelf en sprint langs de zijlijn de touchdown binnen.

Het zijn de enige stuiptrekkingen van een Limburg dat deze avond niet functioneert. Aan de sideline zijn woordenwisselingen, maar het richt allemaal niks uit. Miquel Castelen haalt in de tweede helft tweemaal de endzone, Stuijt voegt een vierde TD toe aan z’n statline. Eindstand: 47-10.

,,Haha, ik had er nog nooit meer dan twee gescoord en dit waren er vier. De eerste drie ballen die ik kreeg waren drie touchdowns,” blikt de zeer tevreden hoofdrolspeler Berto Stuijt op zijn prachtavond op Sportpark Sloten.

Hij droeg bij aan een opmerkelijk groot verschil tussen de finalisten van vorig jaar, iets wat volgens de running back vooral een compliment voor zijn eigen team is. ,,Wij zijn denk ik beter geworden als team. We hebben bijna dezelfde mensen als vorig jaar en we hebben onze offense kunnen uitbreiden qua plays. We hebben nog niet eens alles laten zien. We hebben de toon gezet met hard spel, niet alleen op defense maar ook op offense. Ik denk dat ze daar niet meer overheen konden komen.”

En dat terwijl de Crusaders de Eredivisie juist verlieten om internationaal de uitdaging aan te gaan. Ligt die hier wel? ,,We hebben straks nog Brussel, nog Limburg in een uitwedstrijd en oefenwedstrijden tegen Duitse tegenstanders. Ik denk dat er tegenstand genoeg is, en het spel is ook anders dan in Nederland. Zo’n defense als vandaag is een stuk atletischer, minder fysiek. Daar hebben we gebruik van gemaakt, we hebben ze overrompeld.”

En dat is een feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *