Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

League Leaders: Week 2

Na de tweede competitieronde nog altijd niet duidelijk wie de league dit jaar in vuur en vlam gaat zetten. In de eerste competitieweek ontbrak de output van de Arnhem Falcons en de Lelystad Commanders en dat blijken nu bij uitstek de teams die in aanvallende opzicht de grootmeesters aan tafel zetten. Gridiron belicht de belangrijkste statistische categorieën.

Quarterbacks
Vorige week ontbraken Carlo van Deventer (Lelystad Commanders) en Jeroen van den Burght (Arnhem Falcons) in deze lijst vanwege de wedstrijdverplaatsing naar Utrecht. Naar nu blijkt zijn het echter aanvalsleiders met een sterke arm. Met een goede performance in de tweede week weten zij zich meteen bovenin het competitieveld te nestelen. Quarterback Garriga van Groningen Giants lijkt ook zijn draai gevonden te hebben in het noorden, na een stroeve start in week 1. Hij leidt de league.

18M. GarrigaGG2549212221
7J. van der Burght*AF1527193121
8C. van DeventerLC1938184113

Running backs
De tweede competitieweek was ook de coming out van running back Jurienthony Bokshoven. Met 183 yards ging hij als enige speler over de 200-yard mark voor het seizoen met een 5,09 gemiddelde. De eerstvolgende running back op de lijst is Owen van Gorcum, die het met aanzienlijk minder yards moet doen, terwijl Lelystad Commander Leito maar één wedstrijd in de stats verwerkt heeft gekregen en ook al boven de 100 yards draait.

24J. Bokshoven (Trojans)442242
2O. van Gorcum (Lightning)291311
21T. Helleman (Lightning)161140
10G. Leito (Commanders)111131

Wide receivers
De top 3 receivers in deze categorie hadden vorige week geen stats. Omdat ze niet aangeleverd zijn of omdat ze niet in actie kwamen. Vorige week wisten we nog niet van het bestaan van receiver Max Frantzen (Falcons) en Frank van Deventer (Commanders). Daar is nu verandering in gekomen. Frantzen is de eerste wide receiver in de AFBN met meer dan 100 yards receiving dit seizoen. Frantzen kwam tot zijn prestatie in Groningen, waar hij in totaal 9 ballen uit de lucht plukte. De indrukwekkende prestatie smaakt naar meer. Aan de andere zijde van het veld was een Groninger receiver die zijn neus aan het raam drukt. De Groningse receiver kwam voor het eerst voor in de stats en ving 8 ballen voor 53 yards.

8M. FrantzenFalcons91160
84GroningenGiants8531
83F. van DeventerCommanders6720

Foto: Quincy Dorand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *