Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hilversum ongenaakbaar op ’t Jagerspaadje

Hilversum Hurricanes heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Werd eerder Rotterdam Trojans op ’t Jagerspaadje al verslagen, op Eerste Paasdag is het Groningen Giants dat op de grens met Loosdrecht ten val wordt gebracht: 28-17.

Quarterback Shawn Hendrix van de Hilversumse ploeg vindt op eigen veld weer zijn groove. De spelleider voltooit tien van zijn 28 passes, maar daarmee is hij wel dodelijk efficiënt. Vier voltooide passes leveren een zespunter op. Tight end Robin Merjenburgh gaat de boeken in als zijn favoriete receiver. De knoest vangt vier ballen voor 60 yards en twee touchdowns. 

Groningen komt in Hilversum als eerste op het scorebord, alhoewel dat ook anders had kunnen zijn. De fieldgoal van Groningen is namelijk niet mogelijk zonder dat een fraaie 38-yard pass van Hendrix op wide receiver Frank van Berkum wordt afgekeurd door een illegal man downfield penalty. Het is de eerste wedstrijd van Van Berkum voor Hilversum, nadat hij overgekomen is van Lelystad Commanders.

Die lange eerste touchdown pass op Van Berkum valt bij de tweede aanvalsgolf alsnog. Een 30-yard pass van Hendrix wordt verzilverd in een een-op-een situatie op de flank. Omdat de snap van de PAT wordt vernacheld blijft de schade beperkt tot 6-3.

Op de laatste play van het eerste kwart besluit Groningen Giants wide receiver Bruns dat hij die stand maar niets vindt. Hij pakt 44 yard terreinwinst op de eerste play van scrimmage met een run en zorgt ervoor dat de bezoekers meteen bij aanvang van het tweede kwart weer de voorsprong nemen. Een mooie boogbal van quarterback Garriga valt in de endzone in de handen van zijn receiver

Garriga denkt in het tweede kwart nog een touchdown te gooien. Tot woede van de ontvanger wordt de 70-yard touchdown geannuleerd vanwege de gele vlaggen op zijn pad. Helaas voor Groningen verslikt de quarterback zich hierna in de secondary van Hilversum (een onderschepping van Dennis de Wit), waardoor deze de bal in uitstekende veldpositie over kunnen nemen.

Hendrix laat er vervolgens op twee korte drives geen gras over groeien. Na een lange run van hemzelf en eentje van running back Dirk Voorhoeve gooit de spelverdeler een fraaie 20-yard touchdown pass door het hart van de verdediging op tight end Merjenburgh om de leiding weer te pakken. Als even later een punt van Groningen niet ver reikt, haalt Hendrix meteen weer uit. Dit keer met een mooie 36-yard touchdown pass op Sven Hogendoorn.

Na die score gaat het voor Groningen Giants van kwaad tot erger, want bij de eerstvolgende aanval vliegt een punt snap boven het hoofd van de punter door de endzone. Het levert Hilversum een safety op en daaropvolgend balbezit. Hilversum verzuimt echter de score uit te bouwen, Hendrix wordt een beetje nonchalant en gooit een onderschepping. Het publiek moet wachten tot het vierde kwart voordat er weer iets noemenswaardigs gebeurd. Door toedoen van lange runs van Voorhoeve is het nogmaals Merjenburgh die de endzone bereikt.

Groningen kan alleen op een van de laatste plays van de wedstrijd nog iets terug doen. Wide receiver Bruns plukt een mooie bal uit de lucht en loopt daar uiteindelijk een 61-yard touchdown mee. Het is slechts voer voor de statistici, want het kan een 0-3 start voor Groningen niet verhinderen.

Hilversum neemt samen met Lightning Leiden de leiding in poule A. Rotterdam Trojans staat verrassend laatste in deze poule, nadat het deze zondag een veeg uit de pan kreeg van de Leidenaren. Hilversum en Leiden spelen de volgende speelronde (23 april) tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *