Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Offensive Player of the Week, week 3

Nadat de spotlights in de tweede competitieweek volledig op de running backs gericht waren, zijn het in de derde competitieweek de quarterbacks die een vurig betoog houden dat ze ‘Offensive Player of the Week’ moeten worden van de derde competitieweek in de AFBN Eredivisie. In elke wedstrijd was een spelverdeler van doorslaggevend belang voor de einduitslag. We lichten de kandidaten aan jullie toe.

QB Carlo van Deventer – Lelystad Commanders – 10 van 25 completions, 170 yards, 3 TDs, 1 INT, 8 rushes voor 110 yards en 2 TDs

Wanneer Lelystad wint, dan hoor je het in Deventer donderen. De gebroeders Van Deventer waren zondag all over the place tegen Arnhem, maar het was quarterback Carlo die een van de beste prestaties in het prille AFBN seizoen neerzette. Carlo gooide 10 completions raak voor 170 yards en vond daarbij drie keer zijn broer Frank voor touchdowns. De doorslag voor de nominatie was echter het werk dat Carlo over de grond verrichte. De quarterback zette het namelijk ook nog eens acht keer op een lopen. De 53-yard touchdown run die hij er in de slotfase nog uitperste was indrukwekkend en een van de vele nagels in de doodskist van Arnhem. Carlo lijkt met de week beter te worden en dat is een goede ontwikkeling voor de AFBN.

QB Dany Ortega – Lightning Leiden – 10 van 20 completions, 191 yards, 4 TDs

Hoofdcoach Brian Spapens van Lightning Leiden nam vroeg in de wedstrijd de beslissing om zijn quarterback in te wisselen, omdat hij ervan overtuigd was dat hij met veteraan Dany Ortega een betere kans had om te winnen. Ortega stelde niet teleur en zette de wedstrijd tegen Rotterdam op z’n kop. Hoe goed en poised Ortega was? Van zijn tien completions resulteerden er vier in touchdowns, waaronder eentje van 55 yards, eentje van 41 yards en eentje van 25 yards. Eigenlijk durven we te stellen dat Spapens zich een quarterback controverse op de hals heeft gehaald. Want wie start er op 23 april in de belangrijke divisiewedstrijd tegen Hilversum Hurricanes?

QB Shawn Hendrix – Hilversum Hurricanes – 10 van 28 completions, 168 yards, 4 TDs, 1 INT, 9 rushes voor 34 yards

Ook in Hilversum Hurricanes was er een meteorenregen aan touchdown passes. Na een teleurstellende performance in de tweede competitieweek was het aan Shawn Hendrikx om te bewijzen of hij uit het juiste hout was gesneden. Hendrix stelde niet teleur en zorgde ervoor dat Hilversum op eigen grond ongeslagen blijft. Belangrijk hierbij was opnieuw de chemie tussen Hendrix en het tight end – receiverduo Robin Merjenburgh en Sven Hogendoorn, maar ook de toevoeging van receiver Frank van Berkum. Er staan mooie dingen op stapel in de Mediastad.

Stemmen op één van deze drie toppers kan op het Instagram kanaal van Gridiron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *