Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Traeger Grills Game of the Week: Lightning vs Hurricanes

In de Traeger Grills Game of the Week staan twee weerfenomenen tegenover elkaar met een 2-1 record. Verrassend, want voorafgaand aan het seizoen werd er nagenoeg geen donder en bliksem van de twee formaties verwacht.

Lightning legde vorige week Rotterdam aan de ketting en baarde hiermee opzien. De verdediging van de Leidenaren noteerde een shutdown door in de laatste twee kwarten de kers op de taart te zetten. De verdedigende touchdowns waren een kroon op het werk van quarterback Dany Ortega, die het team aanvallend de impuls gaf waar het naar op zoek was. Ortega loste Tim Hellemon af, die hierna voornamelijk op de running back positie zijn kunsten liet zien. Ortega lijkt een mooie klik te hebben met receivers Bodo en Soudian, die regelmatig met wat kunst- en vliegwerk de ballen uit het luchtruim haalden. Lightning lijkt een compleet werkje af te leveren. Bedenk ook dat het team op 3-0 had kunnen staan, ware het niet dat het in de tweede competitieweek door een gemiste fieldgoal verloor.

Hilversum Hurricanes is meer gedegen. Het team doet het rustiger aan, zowel op aanvallende zijde van de bal als aan de verdedigende zijde. Dat het team een uitwedstrijd speelt, kan de formatie vandaag wellicht parten spelen. De eerste en enige uitwedstrijd van dit seizoen werd verloren, terwijl de twee thuiswedstrijden garant stonden voor boeiend football. Sleutel bij Hilversum is het spel van quarterback Shawn Hendrix, die de vorige wedstrijdronde liet zien een uitstekende band te hebben met nieuwe receiver Frank van Berkum. Door het aanvalsspel via de lucht meer dimensie te geven, krijgen ook de andere receivers meer ruimte en dat was vooral tegen Groningen Giants in de tweede ronde goed zichtbaar. De verdediging van Hilversum moet er voor zorgen dat het een low-scoring game wordt, want Hilversum lijkt geen team dat 50-burgers op de opponent gooit.

Leiden is de Sleutelstad en dat geldt zeker voor de ontknoping van deze divisie in de AFBN Eredivisie. De winnaar lijkt een lock-in voor de play-offs. Kickoff vandaag om 14:00 uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *