Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Carrière Lennard Harris met doffe klap ten einde na zware knieblessure: ‘Had nog paar jaar door gewild’

Running back Lennard Harris zet per direct een punt achter zijn carrière. Een gescheurde kruisband laat hem geen andere optie dan na 19 jaar trouwe dienst bij de Arnhem Falcons zijn loopbaan als footballer te beëindigen.

Harris liep de blessure op in het uitduel bij de Groningen Giants op 26 maart (23-28 winst). Na twee gescoorde touchdowns viel de back in het vierde kwart uit, maar de ernst van de kwetsuur was toen nog lang niet duidelijk.

In de afgelopen weken werd duidelijk dat het wel degelijk een serieuze blessure betrof, zo meldde Harris na de thuiswedstrijd tegen Groningen van afgelopen zondag tegenover Gridiron. ,,Erg teleurstellend. En hiermee zit het er ook wel op voor mij, dat heb ik wel besloten.” Niet alleen season-ending, ook career-ending dus.

Twee decennia Falcon
De ‘bulldozer’ liep jaren en jaren zijn tegenstanders aan gort in de run-heavy offenses van de Falcons en miste in die tijd slechts een handvol wedstrijden. ,,Een jaar of twaalf terug had ik een enkel uit de kom, toen lag ik er ook een seizoen uit. Dat is eigenlijk de enige keer geweest, tot nu.”

Tijdens de laatste wedstrijd van Arnhem was Harris langs de zijlijn te vinden en begeleidde hij de defense. ‘Watch out for the run!’ riep hij met enige regelmaat – wie kan het beter weten dan de ‘Frank Gore’ van het Nederlandse football. Of hij zijn coaching rol vasthoudt, kon de running back nog niet zeggen. Duidelijk is dat zijn gedwongen carrière-einde hem zwaar valt. ,,Ik weet het niet, of ik mezelf wel als coach zie. Dan moet ik de trainingen allemaal bezoeken en ik weet niet of ik dat kan opbrengen. Ik baal er echt nog heel erg van. Ik had nog wel een paar jaar door gewild.”

De sportieve tragiek wil dat Harris in 19 jaar football met de Falcons nooit de Tulip Bowl zal halen als speler. Wat voor de club geldt, geldt ook voor de back zelf: ze haalden ondanks hun grote naam nog nooit de eindstrijd om de landstitel. De hoop dat het dit jaar wél kon lukken sprak Harris na de wedstrijd waarin hij zijn blessure opliep nog volmondig uit, maar is – wat hemzelf betreft – nu definitief vervlogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *