Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeroen’s Scramble: Brady, Garoppolo en de Raiders

Zelfs na zijn pensioen beheerste Tom Brady afgelopen week de headlines weer. Grappig genoeg speelde de voormalige quarterback daar zelf geen rol in. Voormalig QB van Dallas Cowboys en commentator Troy Aikman dropte zijn naam bij het roddelkanaal TMZ. De inzet? De (mogelijke) terugkeer van Brady.

Dit jaar was het (weer) zo ver, een van de beste QB’s allertijden ging met pensioen. Niet voor de eerste keer, maar dit keer was het (weer) serieus. Brady zou een groot contract afgesloten hebben bij Fox als commentator. De officiële bevestiging van dit nieuws is er echter (nog steeds) niet. Tegenover TMZ gooide Troy Aikman een knuppel in het NFL-hoenderhok. Volgens hem is het mogelijk dat Brady in het komende seizoen zijn helm weer opzet en cleats weer aantrekt. De reden ligt voor de hand claimt Aikman en draait om de Las Vegas Raiders. De huidige quarterback Jimmy Garoppolo kampt namelijk met een voetblessure. Wat dat met Tom te maken heeft? Nou, de pensionado kocht begin dit jaar een minderheidsbelang in de Raiders. De deal moet nog wel goedgekeurd worden, maar gezien de Brady-legacy voorziet niemand problemen. De komst van Tom en een geblesseerde QB opent, in ieder geval voor Aikman, deuren.

Tegenover TMZ pakte hij zijn momentje met een nogal vreemde quote: “Ik zou verwachten dat hij (Brady) een vrij belangrijke rol gaat spelen binnen de Raiders-organisatie. Misschien is die zelfs zo groot dat hij weer het veld op gaat. Het is overduidelijk dat Tom een band heeft met de coach en bekend is met de offense van de Raiders. Daarnaast is zijn conditie nog steeds uitstekend. Ik durf er een wedje om te leggen dat voor de toekomstige rol van Tom alle mogelijkheden nog openliggen. Hij heeft aangegeven dat hij gestopt is en dat geloof ik, maar je weet het maar nooit.” De vraag is wat Brady zelf hiervan vindt. Zoals te verwachten houdt de voormalige-QB de lippen stijf op elkaar.

De media gooit inmiddels flink wat olie op het geruchten vuur. De Las Vegas Review Journal publiceerde een artikel die een terugkeer van Brady als ‘onmogelijk’ omschreef. De NFL-teameigenaren zouden namelijk gebruik maken van een nooit meer spelen clausule als zij Tom’s minderheidsbelang in de Raiders goedkeuren. Mocht Brady het veld weer op willen dan zou dat alleen kunnen met de goedkeuring van alle eigenaren. Iets dat natuurlijk nooit gaat gebeuren. Mocht dit de waarheid zijn dan is er van Aikman’s gedroomde noodoplossing geen sprake.

Feit blijft dat de Las Vegas Raiders een groot probleem hebben. De nieuwe quarterback Jimmy Garoppolo werd aan zijn voet geopereerd, nadat hij een contract bij de Raiders tekende. Hoelang hij nodig heeft om te herstellen is vooralsnog niet bekend, maar het vertrouwen is groot dat hij klaar is voor de start van het nieuwe seizoen over een maand of drie. Tenminste, dat is de politiek correcte verwachting. De kans is groot dat Garoppolo en het hele team (inclusief eigenaren) met geknepen billen naar de toekomst kijken. Daarnaast doken de afgelopen dagen allerlei geruchten op. Zo zou Jimmy ontslagen kunnen worden als hij niet goed uit een medisch onderzoek zou komen. En dat zou al gebeurd zijn. De grote vraag is wat de Raiders gaan doen als Garoppolo en (misschien toch) Brady geen opties blijken te zijn? Het eerste drama van het nieuwe seizoen lijkt te zijn begonnen.

Jeroen van Trierum is pop culture journalist en sinds het maken van meerdere verhalen over de Amsterdam Admirals American Football-fan. Op zondagavond is hij niet te storen en na Tennessee Titans, New Engeland Patriots juicht hij sinds drie jaar LA Rams-fan. Niet zo vreemd want na Amsterdam is Los Angeles ‘zijn’ stad. Voor Gridiron schrijft hij iedere week een column over de wondere wereld van de National Football League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *