Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Utrecht Dominators naar Runners Up Bowl

De Utrecht Dominators zijn doorgedrongen tot de Runners Up Bowl, het kampioenschap van ’s lands Eerste Divisie. De ploeg uit de Domstad won vandaag in Leiden met 17-0 van het combinatieteam Gladiators (Nijmegen, Eindhoven, Enschede).

Het duurt tot het tweede kwart tot de wedstrijd losbreekt. Beide partijen zijn slordig met de bal, totdat quarterback Juvennylo Moelchand zijn receiver Jimmy Zambrano vindt in de endzone. Zambrano maakt een knappe catch tussen twee verdedigers in. De dam lijkt hiermee gebroken. Een tweede touchdown pass wordt echter door de scheidsrechters afgekeurd. Een diepe bal wordt op indrukwekkende wijze gevangen, maar er gaat een een overtreding aan vooraf.

De onderscheidende punten komen pas diep in het derde kwart. Alhoewel Utrecht al eerder aandringt, komt een goedverzorgde drive aan haar einde door een fumble. Running back Benjamin Dos Santos even later echter zijn gram door als een waterspin door de verdediging van de Gladiators te hoppen. De 72-yard touchdown run werd nog even kritisch door de scheidsrechters besproken, maar uiteindelijk akkoord bevonden.

Meteen na de tweede touchdown veroverde Utrecht de bal dankzij een onderschepping van Lucas Dix. Dit zorgt er tevens voor dat Utrecht het vierde kwart rustig achterover kan leunen, want de turnover wordt bekroond met een fieldgoal en brengt de eindstand op het bord.

Op zaterdag 8 juli spelen de Utrecht Dominators nu in de Runners Up Bowl tegen Maastricht Wildcats. De Runners Up Bowl is onderdeel van het Tulip Bowl weekend, dat in Almere wordt georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *